GTA 6, RDR 2'den iyi mi olacak?

Hantallık beni bayıyor oyundan sogutuyor RDR 1 de aynı şekilde.

RDR2'nin PC sürümü bu. Arada ki fark uçurum derecesinde değil ama GTA 6'nın grafik yapısı daha farklı olduğu için daha net gözüküyor her şey. Çevre ve atmosfer bakımından daha iyi olur oyun çıktığında RDR2'den. GTA serisi biraz da yumuşak grafiklere sahip bir oyun. Özellikle insan modellemesin de. GTA 6'nın asıl potansiyelini PC için çıkış yaptığında göreceğiz.

Tabii kişiden kişiye göre değişir. Bayabilir yani beni de ilk başta baymıştı ama sonra oyuna alışınca baya zevk aldım ve hoşuma gitmişti.

GTA 6'dan oyun içi görsel olsa fark daha da belli edebilir.

GTA 6'dan oyun içi görsel olsa fark daha da belli edebilir.
Kesinlikle öyle oyun çıktığında belki ışıklandırma falan değişebilir bu fragmanı 2023 yazında falan hazırladılar. Direkt özel olarak çektikleri için. Muhtemelen daha iyi olur ama fragmanda ki görüntü 4K30 FPS olarak kayıt edilmiş. Büyük ihtimalle PS5'de test etmişlerdir. Ve evet oyun ilk çıktığında 30 FPS olacak fragmanda ki gibi. O yüzden grafik değişimini PS6 ve PC için bekliyorum ben.

Oynanış anlamında yani yürüme, koşma, zıplama falan GTA 5'e benzer olur diye düşünüyorum. GTA 5 zaten hala modern hissettiren bir oyun. Belki ana karakterin bir tanesi kadın diye daha farklı bir animasyon illa ki vardır sızdırılan oynanış görüntülerinde de görmüştük ama yine de yeni fonksiyonlar ve oynanış mekanikleri ekleseler de GTA 5'e çok yakın olacağını düşünüyorum genel olarak hareket etmenin. Arada GTA 5 giriyorum öylesine takılıyorum falan genel oynanış anlamında beni rahatsız eden bir şey yok.

Ben bu ilk fragmanı GTA 5'in üzerine yapmışlar diye duymuştum bir yerde.

En basitinden:
Crackdown 3 (2019)

CoD Modern Warfare 2 (2009)
Al sana 10 yıllık fark MW2 her turlu oynanış ve grafikten alır.

Sanat tasarımı bambaşka oyunları kıyaslamak da bayağı mantıklıymış. Modern Warfare 2019 yerine Crackdown koymak boş kapak yapma çabası olmuş.

GTA 6, grafiksel olarak tabii ki RDR 2'nin üstüne koyacaktır bu arada. Teknik açıdan öncekilerin çok daha gelişmiş versiyonu bir açık dünya geliyor. Hikaye olarak ise RDR 2 çok başka, çok özel bir oyun. Böyle hikayeyi Rockstar bir daha zor yazar.

Red Dead Redemption 2, Grand Theft Auto VI ile kıyas edilebilecek olan bir oyun değil. Birçok kişinin eleştirmeye çalışmış olduğu bir konunun aksine gerçekçi yapısının linear bir narrative üzerine diyazn edilmiş olması ile bu kadar akılda kalıcı bir oyun haline gelebilmiş oldu Red Dead Redemption 2. Ubisoft'un on yıldan fazla bir süredir narrative konusunda eleştiri alıyor olmasının temel nedeni narrative i açık dünya üzerinden sunuyor olması ile kaynaklanıyor.

Grand Theft Auto VI'da Rockstar Games'in linear narrative kararını değiştirebileceğini kesin olarak düşünmüyorum çünkü geliştirici ekibin içerisinde yer alıyor olan temel perspektifte bu konunun şirket içerisinde detaylandırılmış olduğu bir noktaya işaret ediyor. Arcade olacak olan bir yapım olduğu için Grand Theft Auto VI'nın Red Dead Redemption 2 gerçekçiliğine sahip olmayacağı da göz önüne alınmış olduğu zaman kendi serisinin diğer oyunları ile kıyaslanabileceği bir tartışma daha uygun bir hale gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…