GTA 6 tahmini minimum ne kadar VRAM yer?

Bu tür boş tahminlerden hoşlanmıyorum ancak 8GB minimum olmasını beklerim. Maximum 16
Minimum 8 biraz abartı olmaz mı sonuçta oyunun çok satmasını isteyecekleri için genel kitleye hitap etmeleri lazım

Minimum 8 biraz abartı olmaz mı sonuçta oyunun çok satmasını isteyecekleri için genel kitleye hitap etmeleri lazım
Minimum dediğim ultra ayarlarda ve yüksek çözünürlük için geçerli. Ayarları düşürürsen 4-5GB'ye düşecektir. Ek olarak GTA V çıkalı 10 sene oldu. Farkı olması gerek.

Alakası bile yok adamlar Alan Wake II ile mesh shader geçti bile yani bu şu demek DX 12_2 desteği altında piyasadaki tüm kartlar bu oyun için çöp demek, genel olarak son yıllarda çıkan oyunlar hep kötü optimize diye millet veryansın etti ama bakıldığında artık 4 GB VRAM tarih sayfalarında yerine alırken oyunların genel olarak 8 GB VRAM standart haline getirdiğini görüyoruz. FSR ve DLSS gibi teknolojilerin amacı da bu zaten. Bence güncel AAA+ tarzı oyunların sistem gereksinimlerini iyi inceleyin. CS2 bile ne kadar RAM ve VRAM kullandığına bir bakmanızı öneririm.

Haklısın ama biraz da optimizasyonla alakalı bu olay. Rockstar’ın optimizasyon konusunda ne kadar titiz olacağına bağlı.

Haklısın ama biraz da optimizasyonla alakalı bu olay. Rockstar'ın optimizasyon konusunda ne kadar titiz olacağına bağlı.

Optimizasyona bağlamayın, tutturmuş herkes optimizasyon adam yeni nesil bir özellik eklediğinde senin ekran kartın sistem gereksinimlerini karsilamiyorsa buna yapacak bir şey yok. Oyun yapımcıları oyunları hangi özellikler ile piyasaya çıkaracağını karar veriyor. GTA 5 oyunu ile tutupta GTA 6'yı kıyaslayıp oyun optimizasyonu diyemezsiniz. Farklı oyun motorları ile geliştiriliyor. İlk AMD için 8 GB VRAM R9 390 ile piyasaya çıkalı 8 yıl aşkın bir zaman olmuş ve bu kart 512 bit veri yolu genişliğine sahip şu an piyasada 128 bit orta seviye ekran kartları mevcut. 8 GB günümüz oyunlarına baktığında yetmemesi absürt olan bir durum değil.

İyi bir optimizasyon olursa orta ayarda 6 gb kurtarır diye düşünüyorum.

Bağlayan bağlar dostum insanlar senin fikrine katılmak zorunda değil. Fikrini belirttin bitti gitti. Katılan katılır, katılmayan katılmaz.

Bağlayan bağlar dostum insanlar senin fikrine katılmak zorunda değil. Fikrini belirttin bitti gitti. Katılan katılır, katılmayan katılmaz.

Ayni fikirde olmak zorunda değiliz zaten insanlar absürt karşılıyor absürt olan bir durum olmadığını söylemek istedim. Kimsenin katılıp katılmamasına yorum atmıyorum.

Bu oyunun çok satması lazım en basitinden farklı hava durumu olaylarını kaldırdılar. Bilmediğimiz kaldırmalarda olacaktır azımsanmayacak bir kesim 4 gb vram kullanıyor. Düşük ayarlarda 4GB vram yetecektir.

Minimum'u soruyorsanız 6 - 8 GB arası. Bana kalırsa 4 gb ekran kartı kullanan birisi bile 720p ile açacaktır. Tabi oynanış bir o kadar da kötü olacak.

Önerilen ise 8 ile 12 GB arası olur. 8 GB ile minimum FHD, grafiklerden biraz feragat edilirse 2K da bile oynamak mümkün olabilir.

Bunlar kişisel tahminlerim ama Rockstar ' GTA ' adı ile bir oyun çıkarıyorsa, optimizasyonunu iyi yapar. Bu işten uzun vadede dehşet para kazanacaklarını biliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…