Bi de şu oyundaki yapay zeka, hava koşulları vs yenilikler vardı oyunun bize daha da gerçekçi gelmesi için... umarım o zenci kadınların kokuları burnumuza gelmez

@Seçemedim, bir bakmışsınız ki teknoloji bunu bir gün mümkün kılmış. Neden olmasın? Teknoloji günden güne gelişiyor.

Grafik açısından tabii ki memnun olmadım. Alan Wake 2 oynuyoruz hani GTA VI fragmanı en fazla CP77 seviyesinde duruyor grafik olarak. 2025-2026 çıkacak oyundan da 2020 grafikleri istemem doğal olarak.

Kocaman dolu bir açık dünyası olan oyunla düz çizgide ilerleyen görevleri bitirince oyunun kendisi de biten oyunlarımı karşılaştırıyorsun .

Ben grafik kıyaslaması yapıyorum, düzgünce okuduktan sonra yanıtlayın bari.

Bende onu diyorum hem en üst düzey grafikleri hem en iyi açık dünyayı hem de en iyi optimizasyonu olan bir oyun bulursan gel söyle. Alan Wake 2 dediğin oyun haritası GTA 5'teki Los Santos etmeyecek, 20 25 saatte bitecek dümdüz bir oyun böyle bir oyunda grafikleri iyi yaparsın gel bir de GTA 5'in 2 katı haritada yap bakayım en iyi grafikleri, bir de üstüne üstlük dolu bir açık dünya sun, eğer öyle yapsalardı herhalde oyun için bir 4 yıl daha beklerdik hangi firma o optimizasyonu yapabilir? Ya da hangi ekran kartı kaldırır o kadar grafiği adamlar Alan Wake 2 de 4090'da hüsran yaşattı daha yeni. Böyle bir karşılaştırma UE5 ile 5 dk düz koridorda yürüdüğün düz bir oyunla GTA6 karşılaştırmak gibi olmuş.

GTA VI bugün çıkacak olsaydı hepsine eyvallah ama PC için 2026 tarihinden söz ediyoruz. Pekala yapabilirsin, pekala kaldıracak kartlar çıkar. 2018 yılında RDR2, 2020 yılında CP77 çıkmadı mı devasa açık dünyada dönemine göre üst seviye grafikler olarak? GTA V bile çıktığında dönemin cihazları için "üst seviye" kalan bir oyun değil miydi? Ama neydi PS4 aynı sene çıktığı için PC kanadı 2015'e kadar kendine ayar çekecek yere gelmişti.

Yani imkansızmış gibi diyorsunuz, halbuki öyle bir durum yok. En büyük sıkıntı sözde "next-gen" için tee 2020 yılında çıkan konsolların güçsüzlüğü. Konsollara da göbekten bağlı tüm firmalar hayal edilen grafiklere geçemeyecekler biz de bu seviyeye yıllarca katlanacağız. İstersen düz koridorda yürü , istersen açık dünyada gez.

Zaten benim üzüldüğümde o konsollar tüm jenerasyonu minimum 6 yıl kitleyen o cihazlar cidden oyunların gelişmesi için adeta bir sorun her yeni konsolda mıh gibi çakılıyor ve oyun sektörü gelişimi yavaşlıyor.

Adamlar sırf pandemide millet evinde oturuyor bari sipariş versinler diye acele acele konsol çıkardılar mimarisi 2018 yılına dayanan AMD ekipmanlarıyla. Daha DDR5 çıkmadan, UE5 yerine oturmadan, Ray Tracing ve Path Tracing'in yarattığı grafik farkı anlaşılamadan prangayı taktılar tüm sektöre. Saçma sapan işler.

Geçmişte de hep oldu bu tarz saçma olaylar.
Mesela GTA 5 çıktığı zaman yükleme ekranındaki, telefonla poz veren sarışın kızın kendisi olduğunu iddia eden birisi de (Lindsey Lohan) Rockstar'a dava açmıştı. Detaylar için: Lindsay Lohan tried to sue Rockstar Games for character that looked like her
Hatta San Andreas çıktığı zaman direkt CJ olduğunu ve Rockstar'ın karakteri yaratırken kendisinden esinlendiğini iddia eden birisi de Rockstar'a dava açmıştı. (bu haberin linkini bulamadım ama vardı böyle bir olay, hatırlayanlar vardır)
Bu davalardan tabi ki bir şey çıkmadı. Rockstar esinlenmenin dozunu iyi ayarlıyor. Bu insanların yaptığı da primcilikten ve dramadan başka bir şey değil.
GTA oyunları Amerikan kültürü ve yaşam tarzının abartılı ve parodik bir anlatımı zaten. Bazı tiplemelerden esinlenmeler olması gayet normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…