GTA IV kapatmaya çalışınca siyah ekranda donup kalıyor

OptimyX

Decapat
Selamlar. Benim sorun şöyle, dün GTA IV başladım her şey normal derken oyunu kapatmam gerekti menüden "ayrıl" diyerek kapatınca oyun siyah ekranda kaldı alt+F4 işe yaramadı Alt+Tab atarak Steam'den kapatmaya çalıştım fakat Alt+Tab da çalışmıyordu mouse imleci de kayboldu mecbur laptopun güç tuşuna basılı tutarak laptopu kapattım. Bugün tekrar gireyim dedim aynı şekilde kapatınca hiçbir sorun olmadı kapandı. Oyunu bir 2 saat oynadım ve geri çıkmak istediğimde ise yine siyah ekranda kaldı ve ben yine laptopun güç düğmesine basılı tutarak kapatmak zorunda kaldım. Geri açınca güncelleştirme falan yaptı fakat bundan mıdır bilemem.

Kısacası bu neden oluyor ve olmaması için ne yapmam gerektiğini size sormam gerekti. Şimdiden teşekkürler <3

Not: Ek olarak laptopu güç düğmesinden basılı tutarak kapatmanın laptopa bir zararı olmuş mudur?

gitmez diye biliyorum giderse yeniden kur

Yamayı kurduğum videodaki kişi gideceğini söylemiş.

İndirdiğim konu bu.

Oyunu tekrar açtım ve ALT+TAB yapınca da gitti. Sildim bende oyunu. Şaka gibi oyunu oynuyorum ve çıkmak isteyince çıkamıyorum laptopun tuşuna basılı tutarak PC yi kökten kapatmam gerekiyordu. biraz araştırınca bu işleminde zararlı olduğunu öğrendim ve daha fazla zarar vermemek için kökten silmek zorunda kaldım. 16 senelik oyunda optimizasyon problemi olması zaten başka bir konu. 5 saatin sonunda GTA IV ile yollarımı ayırdım. Oynayıp bitirmek isterdim.

Silip geri yüklediğimde sorun yok oldu. şuan sorunsuz çalışıyor.

Oyunu sorunsuz bir şekilde +25 saat falan oynadım. Son 2-3 görev kala aynı sorun bir daha oldu. Ardından bir görev takılı kaldı oyunu kapattığımda ise bir daha açılmadı. Dosya doğrulama vs. nafile. YT ile sonunu izleyerek 30 saatlik GTA IV deneyimimi bitirmiş bulunuyorum. Puanım 10/6

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı