GTA Remastered Trilogy'de SAMP vb. şeyler olur mu?

harajukubarbie

Megapat
Başlıkta da sorduğum gibi oyunun remastered sürümünde yine MTA, SAMP gibi çoklu oyuncu modlar olur mu?

Neden yapamazlar?
1 - GTA SA yapıldığında Rockstar'ın sahibi T2 değildi. T2, modlamaya aşırı derecede karşı ve çoğu modu kapatıyor. Zamanında FiveM, GTMP, OpenIV gibi büyük modları kapattı. RDR2 için ise ENB modlarına kadar önem verdi. Bu yeni oyunun sahiplik hakları muhtemelen T2'ye ait olduğu için aynı şeyler olacak.

2 - GTA SA'nın geliştirildiği oyun motorunun kırılması kolay oldu. SAMP ve MTA'nın geliştiricileri oyunun kaynak koduna erişerek yeni bir istemci geliştirdiler. Modern bir oyun motorunda bu daha zordur, hatta mümkün değil bile diyebiliriz. 2012 yılında geliştirilmiş GTA V'i modlamanın çok zor olduğunu biliyoruz. GTA SA kadar kolay değil. Bu oyunda daha zor olacağını düşünüyorum.

3 - Rockstar, GTA SA'yı umursamıyordu çünkü güncelleme desteği vermeyi bırakmıştı. Oyunu modlar ayakta tutuyordu. Bu yeni oyunu güncelleyeceklerini düşünüyorum. Bu yüzden muhtemelen modları kapatacaklar.

4 - SAMP'ın geliştiricisi, SAMP'ı 2019 yılında bıraktı. Öte yandan SAMP ekibinden ayrılan OpenMP adlı bir proje var. Ancak uzun süredir devam ediyor. Yani şu an SAMP'ın geliştiricisi yok. Bu durum, muhtemelen SAMP'ın yer almayacağı anlamına geliyor. MTA'nın daha büyük bir ekibi var ve geliştirmeye devam ediyorlar ancak çok rağbet görmeyeceğinden (sistem gereksinimlerinden dolayı) ve tüm sunucuların tekrar geliştirilmesi gerekiyor. Ayrıca sunucuya düşecek yükün muhtemelen artmasıyla sunucu açmak daha masraflı olabilir. Kişisel olarak MTA'nın bundan sonra GTA V'de bir proje geliştirmekle ilgileneceğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…