GTA San Andreas bildiğim kadarıyla modlanması için 1.0 hoodlom gibi bir sürüme downgrade ediliyor. Sonrasıda bir modla 64 Bit yaptım oyunu 4 GB RAM kullanabiliyor maximum. Ancak bunun artmasının bir yolu varsa bayağı hora geçer açıkçası 32 GB 6000MHz RAM varen azından bir 16 GB vermek istiyorum oyuna mod vs kuracağım biraz gelişmiş faydasını görebilmek için arttırmam şart gibi hissediyorum bir bilen konu hakkında bildiklerini anlatır veya modla vs oluyorsa link verebilir ise sevinirim.
not:Buradaki oynatma listesinde olan tüm modları kurdum basitçe oyuna başlangıç olarak
sistem özellikleri:
Windows 10 Home yüklü (Vatan PC'den alırken yüklediler)
GIGABYTE Z790 D Intel Z790 Soket 1700 DDR5 7600MHz(OC) M.2 Anakart
Intel Core i5 14400F Soket 1700 2.5GHz 14. Nesil 20MB Önbellek 10nm İşlemci
GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC12GB GDDR6X 192Bit DLSS3 Ekran Kartı
XIGMATEK GAMING X II ODIN II 4x120mm ARGB FANLI 650W 80PLUS MidT ATX GAMING KASA
GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws M5 RGB DDR5 6000MHz CL36 1.25V Dual Kit Ram
Windows bunda kurulu: Crucial 1TB P3 Plus Serisi NVMe M.2 SSD (Okuma 5000MB/ Yazma 3600MB)
WD Blue 3,5" 1TB 64MB SATA III 6Gb/s 7200 RPM
oyunlar bunda kurulu Samsung 1TB 980 PRO NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 7000MB / Yazma Hızı 5000MB)
Gamepower Air Turbine 4x120mm 4'lü Argb Pro Fan Seti Kit Kasa Fanı (kontrolcülü Ve Kumandalı fanlar ile değiştirdim)
XIGMATEK AIR KILLER PRO ARCTIC Beyaz LGA1700/AM5 Uyumlu 12CM ARGB SOĞUTMALI FAN
Texture menzilini arttırabiliyorsunuz ama ozaman oyun çöküyor durmadan.Oyunun kullandığı Ram maximum 4GB ben bu limiti 16 GB yapmak istiyorum etraftaki texture vs kasmadan sıkıntısız hızlıca yüklensin diye.
4GB limitine takılıyormusunuz ki 16GB'ye yükseltmek istiyorsunuz?
How to make GTA:SA use more RAM?
For some reason my Grand Theft Auto San Andreas is running really slow with graphics mods. It's only using like 60MB of RAM. How do I make it use more?gtaforums.com [III/VC/SA] Largeaddress - Reconhecer 3/4 GB de RAM - MixMods - Mods para GTA SA e outros
O maior site de mods para GTA San Andreas (e outros jogos) da América Latina.www.mixmods.com.br [SA] MixSets v4.3.7 - MixMods - Mods para GTA SA e outros
O maior site de mods para GTA San Andreas (e outros jogos) da América Latina.www.mixmods.com.br
Hocam GTA SA çıktığında bilgisayarlarda 512 MB hatta 256 MB RAM bile normaldi, standarttı. Bu oyun olmayan grafikleri ve textureları ile nasıl o kadar RAM kullansın? Sen zaten mod falan yüklersen biraz artar RAM kullanımı ama ne yaparsan yap GTA SA 16 GB RAM kullanamaz. Oyun zaten 4-5 GB. Bütün oyunu RAM de çalıştırsan yine o kadar RAM kullandırtamazsın oyuna.
Dostum GTA: Sa'yı 16 GB RAM kullanacak kadar zorlayamazsın. Emin ol 4 GB bile çok iyi hem çok takma 16 kullansada bir şey değişmeyecek.
Texture menzilini arttırabiliyorsunuz ama ozaman oyun çöküyor durmadan.
Ayrıca Last of Us PART 1 bile 16GB Ham şekilde kullanmıyor hocam. Gta 6'da büyük ihtimalle çıktığı zaman kullanmaz.
GTA Sa ne ki zaten? Koca Los Santos 1 GB filandır.
Genede 32 bit tabanlı bir oyun olduğu için zaten hertürlü limitleri var.Bir ara Cleo ile Max RAM limiti arttırabiliyorlardı o sebeple olup olmadığını sordum.
Ha bir de yaklaşık 57 mod kurulu şimdiden 18 GB oldu oyun yani evet kullanma ihtimali var .D
Gene de 32 Bit tabanlı bir oyun olduğu için zaten her türlü limitleri var.
GTA SA DE olanı belki bilgisayarınızı çökertmek için zorlayabilirsiniz.
Oyunun sınırlarını zorlamaya karşılık dedim.PC'yi çökertmekten kastınız nedir? Eski bir oyunu modlamak hangi sebeple o kadar riskli merak ettim açıkçası? Basitçe sınırları olduğunun farkındayımda 4 GB'ı en azından geçemiyor muyuz sorum buydu aslındasadece biraz gaza geldim açıkçası modlama açısından bulduğumu yüklüyor gibi bir şeyim bozulmadıkça oyun anlarsınız diye düşünüyorum uzun süre sonra PC alıp yapamadıklarınızı biraz abartmanın ne tarz bir şey olduğunu o tür bir gazla yapıyorum açıkçası
modlamaya bayılırım bende mutlu ediyor açıkcası daha gelişmiş bir halde oynayınca eskiden oynadığım bi oyunu nostalji keyfinin yanı sıra eğlenceli oluyorOyunun sınırlarını zorlamaya karşılık dedim.
Şahsen ben modlama yapmayı hiç sevmem. Durmadan oyun çöküyor ve bozuluyor çünkü, oyüzden maksimum Steam atölye kullanırım.