0101turk
Kilopat
Daha fazla
Bilgisayarıma GTA V indirdim. Birkaç görev yapıp oyundan çıktım ve uyudum bilgisayarı kapatmadan. Sabah uyandığımda bilgisayar kapanmıştı ekranda ''A disk read error occurred. Please press CTRL ALT DELETE'' yazısıyla karşılaştım. Bunu ilk gördüğümde HDD'nin ölmüş olabileceğini düşündüm. İnternette biraz araştırma yaptım Recep Baltaş'ın bu konuyla ilgili yazısı var var ama benim bilgisayarimdaki BIOS'ta "Standart Cmos Features" yerine "Standart BIOS Features" var ve orda drive a seçeneği yok PC'ye format atmaya karar verdim. Format CD'sinde ise Starting Windows ekranında kaldı RAM'lerin yerini değiştirip bu sorunu çözdüm. Sonra CMD girip birkaç hatırlamadığım komut yazıp bu sorunu çözdüm. Windows 10'u başarılı bir şekilde formatladım.
Evelsi gün sabah yine aynı hatayı verdi ve yine aynı şekil uğraştım. Dün yine bu hatayı verdi ve yine uğraştım bugünde verince cidden sinirlendim; HDD'nin kablolarını çıkarttım, RAM'lerin yerini değiştirdim. Bu sefer de ekrana görüntü tamamen gitti. 10 dk bekledim ekran geldi sorun çözüldü. 20 dakika önce yine aynı hatayı verdi. HDD'de sorun yok, hatta hiçbir şeyde sorun yok. BIOS'ta HDD'yi okuyor ama niye bu hatayı verip verip duruyor sizden yardımlarınızı bekliyorum.
Sistem Özelliklerim
Evelsi gün sabah yine aynı hatayı verdi ve yine aynı şekil uğraştım. Dün yine bu hatayı verdi ve yine uğraştım bugünde verince cidden sinirlendim; HDD'nin kablolarını çıkarttım, RAM'lerin yerini değiştirdim. Bu sefer de ekrana görüntü tamamen gitti. 10 dk bekledim ekran geldi sorun çözüldü. 20 dakika önce yine aynı hatayı verdi. HDD'de sorun yok, hatta hiçbir şeyde sorun yok. BIOS'ta HDD'yi okuyor ama niye bu hatayı verip verip duruyor sizden yardımlarınızı bekliyorum.
Sistem Özelliklerim
- Anakart:Turbox h55KCL
- RAM:4 GB x2 Everse 1333 Mhz
- Ekran kartı: Asus R7 240 series
- HDD: Toshiba SATA 6.0 1 TB
- İşlemci: Intel i5 660 3.33 Ghz
Son düzenleyen: Moderatör: