GTA V ekran kartı kullanımı düşük

İşletim sistemi
Windows 10
Aynı devam ediyor, kişiden kişiye farklılık gösteriyor sanırım.
Ekran kartı driverini silip tekrar yüklediniz mi? Diğer oyunlarda durum aynı mı? Nvidia ekran kartı pek kullanmadım ama Amd kartlarda güç limiti diye bir ayar var. Öyle bir ayar ekran kartınıza güç yüklenmesini engelleyebilir.

Ekran kartı driverini silip tekrar yüklediniz mi? Diğer oyunlarda durum aynı mı? Nvidia ekran kartı pek kullanmadım ama Amd kartlarda güç limiti diye bir ayar var. Öyle bir ayar ekran kartınıza güç yüklenmesini engelleyebilir.
Hayır yüklemedim, diger oyunlarda sorun yok, sanırım dediğiniz güç ayarıyla alakalı ama tam olarak ayar ismini bulamadım.

Hayır yüklemedim, diger oyunlarda sorun yok, sanırım dediğiniz güç ayarıyla alakalı ama tam olarak ayar ismini bulamadı
Bence driveri silip tekrar yükleyin ve son sürüm olsun. Grafik ayalarını da oyundan yükseltin ama video ram beleği aşmasın. Elinizdeki kartın video ram bellek kapasitesi 4 gigabyte. 4 gigabyte'ı aşmayacak şekilde yükseltebildğiniz kadar yükseltip deneyin. Bellek limitini aşarsanız fps drop yersiniz çünkü. Ben 10 seneye yakındır Nvidia Gpu kullanmadım. O yüzden tam bilmiyorum settings kısmını.

Öncelikle merhaba. Bende de GPU kullanımı sorunu var. Ekran kartım MX 110 normal ayarlarda oynayınca bir sorun yok ama yüksek ayarlarda oynayınca çok ilginçtir GPU kullanımı kendiliğinden %30-40'lara kadar düşüyor ama sürekli değil 2 dakikada bir GPU kullanımı düşüyor doğal olarak da FPS'de düşüyor. Hem güncel driver yükledim hem de biraz eski driver yükledim denedim sonuç değişmedi. Ben bir ara RAM almıştım ama diğer RAM'ın aynısından değil başka marka RAM almıştım, ondan sonra bu sorun ortaya çıktı fakat geçenlerde diğer RAM'ın aynısından aldım yine değişen bir şey olmadı. Bu sorun oyundan mı kaynaklanıyor acaba? Yoksa almış olduğum uyumsuz RAM mı sistemime zarar mı verdi? Başka bir düşüncem de yine birkaç ay önce de korsan gamepad almıştım yani yan sanayi orijinal değil bundan mı kaynaklanıyor olabilir mi acaba aklımda deli sorular?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı