GTA V FiveM Nasıl Para Kazanılır?

Alperen kocaman

Decapat
Öncelikle herkese merhaba. Ben uzun zamandır bu oyunu Youtube'da ve Twicth'de gördüm ve indirdim fakat nasıl oynanır, nasıl para kazanabilirim ve hangi sunucuları önerirsiniz? Sadece izlediğim kadar biliyorum nasıl para kazanacağımı filan bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum öncelikle kendine server bulman lazım. Bu Public olabilir ya da Whitelist server olabilir. Fakat RolePlay hakkında fikrin, düşüncen ve oyun mekanikleri hakkında eksikliklerin bulunuyor ise ilk önce Public serverlarda bir gez, dolaş, mekanikleri hakkında bilgi edin. Çoğu server'da aynı mekanikler aşağı yukarı.
Para kazanma olayı server'da bulunan mesleklere bağlı olarak gelişmekte. Taksi, kasap vb. işler ile küçük küçük para kazanabilirsin, bunlar legal işler. İllegal olarak da işler bulunmakta, ot işlemek satma gibi. Ve yine çoğu Server'da olduğu gibi sana yatan İşsizlik maaşı ya da almış olduğun mesleğin verdiği maaşta ek olarak hesabına otomatik olarak yatıyor.
Server önerme konusunda bence kendin test edip kendine uygun server'ı bulabilirsin. Sana önerim Whitelist Server bulup hikayeni yazıp o hikayeden role girmen olacaktır. Ama dediğim gibi mekanik olarak eksiklerin varsa ./ooc, ./me, B kası, X kası gibi gibi. Public Server'da kendini test et ve bir Whitelist olan server'a hikaye yaz.
Eğer isim olarak öneri istersen o konuda da özelden yardımcı olabilirim.

Diğer arkadaşın da dediği gibi bu rol yapmak için oluşturulan bir program. Doğru ve iyi rol yaptığınızda ( Mesela Twitch aleminden Elraen ve PembePati çok iyi rol yapıyor) hem kendiniz hem de sizinle oynayanlar oyundan keyif alır. Çoğu Whitelist' permli sunucu zaten mülakat yapıyor. Bilgileriniz yeterli olduysa ve mülakatı geçtiyseniz ilk olarak sunucu kurallarını ve kullanılan tuşları okuyun. Tuşları bir kağıda da yazabilirsiniz. Sonrasında, sunucuya girmeye hazır olduğunuzda hayal gücünüzü kullanıp karakterinize bir hikaye oluşturmanız. Örneğin benim karakterim olan Arthur Harper, illegal işlere uygun, ancak legal kısımda kasaplık yapan bir adamdır. Çalıştığı Teşkilat ona ihanet etmiştir. Ancak herkes o öldü sanırken o sunucunun geçtiği şehre ( örnek olarak İstanbulRP sunucusunda İstanbul) gelip kendine yeni bir hayat kurmayı amaçlar. Eğer benim gibi illegal bir iş yapacaksanız yanınıza kesinlikle adam lazım. Kendinizden emin olup herhangi bir yerdeki insanlarla tanışıp, adammlarınızı bulabilirsiniz. İllegal işte biraz daha fazla para lazımdır ancak riskli olur rol içi açısından. Ama legal iş istiyorsanız Whitelist' li meslekler ( Doktor, polis gibi ) yapabilirsiniz. bunları da istemezseniz temel meslekler olarak Kasaplık, terzilik, balıkçılık ( bazı sunucularda olmayabilir ) yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…