GTA V FPS düşmesi

womanizer217

Hectopat
Daha fazla  
Steam'den indirdim 1 haftadir oynuyordum ortalama 125 FPS aliyordum. Gece oynayip kapattim sabah oyunu actigimda 30 FPS ortalama aliyorum. Hiçbir ayari degistirmedigim halde. FPS icin Steam'i kullanıyorum.

Sistem özellikleri tarzı şeyleri bilmemiz lazım. Ayrıca oyun içi ayarlarınızı tamamen SS atarsanız sevinirim.

GTA V güncelleme aldı diye hatırlıyorum, güncelleme bozmuş olabilir. Ekran kartı driveriniz sıkıntıya düşmüş olabilir, olasılık fazla.

Sistem özellikleri tarzı şeyleri bilmemiz lazım. Ayrıca oyun içi ayarlarınızı tamamen SS atarsanız sevinirim.

GTA V güncelleme aldı diye hatırlıyorum, güncelleme bozmuş olabilir. Ekran kartı driveriniz sıkıntıya düşmüş olabilir, olasılık fazla.
Hocam ekran kartim rtx3050 4GB , Islemci: i5 12450H , 16GB ram var.

Buna benzer bir sorunla karşılaşmıştım. Direkt şüphelendiğim şey ekran kartı driveri oldu ve kontrol ettiğimde oyunu ekran kartıyla değil Windows'un otomatik kurduğu Microsoft Görüntü Bağdaştırıcısı ile oynadığımı(!) gördüm ve hemen olaya müdahale edip ekran kartı driverini tekrardan kurdum ve sorun çözülmüştü.

Ekran kartın ne işlemcin ne RAM'in ne ve oyunda grafik ayarların ne.

Hocam ayarlarım böyle aynı ayarlarda 4 kat fazla FPS alıyordum. GeForce Experience'a baktığımda Game Ready güncellemesini gördüm şu an yaptırıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-07-09 132908.png
    Ekran görüntüsü 2023-07-09 132908.png
    279,8 KB · Görüntüleme: 44
  • Ekran görüntüsü 2023-07-09 132936.png
    Ekran görüntüsü 2023-07-09 132936.png
    254,2 KB · Görüntüleme: 39
  • Ekran görüntüsü 2023-07-09 132953.png
    Ekran görüntüsü 2023-07-09 132953.png
    126,4 KB · Görüntüleme: 34
En yüksek ayarlarda oynuyorsun o yüzden normaldir bende de öyleydi NVIDIA veya Steam kendisi ayarlıyor düzeltebilirsin orta alın.

Hocam farkındayım da aynı ayarlarla çok daha yüksek FPS alırken şimdi düşmesi garibime gitti.

Anisotropic Filtering'i X16'dan off ya da daha düşük bir seviyeye çekin.
Reflection MSAA'yı X8'den Off'a ya da daha düşük bir seviyeye çekin.
Reflection Quality'yi Ultra'dan düşürün ve sonuçları atın lütfen.

Tamam hocam. Driver güncellemesi bittikten sonra ayarları da yapıp atarım.

Anisotropic Filtering'i X16'dan off ya da daha düşük bir seviyeye çekin.
Reflection MSAA'yı X8'den Off'a ya da daha düşük bir seviyeye çekin.
Reflection Quality'yi Ultra'dan düşürün ve sonuçları atın lütfen.

Hocam guncellemeden sonra default olarak soylediginiz ayarlarda geldi ve duzeldi. Sanirim fark etmeden ayarlari degistirdim. Teşekkür ederim cevaplariniz icin. Edit1:Hocam duzelmemis lanet olsun. Araba surerken hala 40FPS'de takiliyor. Edit2: Hocam laptop sarja takili oldugu halde sarj olmuyormus bu yuzden fps dusuyor. Sarj aleti sorunlu :)

Son düzenleme:
Hocam farkındayım da aynı ayarlarla çok daha yüksek FPS alırken şimdi düşmesi garibime gitti.

Tamam hocam. Driver güncellemesi bittikten sonra ayarları da yapıp atarım.

Hocam guncellemeden sonra default olarak soylediginiz ayarlarda geldi ve duzeldi. Sanirim fark etmeden ayarlari degistirdim. Teşekkür ederim cevaplariniz icin. Edit1:Hocam duzelmemis lanet olsun. Araba surerken hala 40FPS'de takiliyor. Edit2: Hocam laptop sarja takili oldugu halde sarj olmuyormus bu yuzden fps dusuyor. Sarj aleti sorunlu :)
Arızayı bulabildiysek güzel. Pil ayarlarını yüksek perfonmansa çekip birde şarj aletini halledin, sonuçlar inşallah hayırlı olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı