GTA V FPS sınırı kaldırma

İremLina

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, donanımım çok iyi fakat GTA V'de en fazla 120 FPS alıyorum. V-Sync kapatınca 150 160 oluyor FPS sınırını kaldırıyor fakat V-Sync bir şeye yarıyor mu? Görüntü kalitesinde veya başka birşeyi etkiliyor mu? Daha fazla FPS ile oynamak istiyorum fakat V-Sync'yi kapatınca oluyor işte ama ne işe yaradığını biliyorum, sadece FPS sınırı kaldırma değildir diye sanıyorum.

Kare hızı monitörünüzün tazeleme hızından fazla olunca ekranda yırtılmalar oluyor ve bu hoş olmuyor. VSync, G-SYNC ve FreeSync de bunu önlemeye yarıyor. Tazeleme hızını geçtirtmiyor. Sanırım monitörünüz 120 Hz. Ayrıca GTA'da 188 FPS'ten fazla alırsanız oyunuz takılır ve çok büyük bir düşüş yaşarsınız kısa süreliğine, kısaca donar.

Kare hızı monitörünüzün tazeleme hızından fazla olunca ekranda kırılmalar oluyor ve bu hoş olmuyor. Ayrıca GTA'da 188 FPS'ten fazla alırsanız oyunuz takılır ve çok büyük bir düşüş yaşarsınız kısa süreliğine, kısaca donar.
Neden GTA'da 188 FPS'ten fazla olunca oyun takılıyor? Bu oyunun bir açığı falan mı?

Neden GTA'da 188 FPS'ten fazla olunca oyun takılıyor? Bu oyunun bir açığı falan mı?
Oyun motorunun teknik bir limiti. Bazı motorlarda limitler olabiliyor bu şekilde. Test etmek isterseniz singleplayer oynarken havalimanına gidin ve gökyüzüne bakın, FPS limitini kaldırın.

Kare hızı monitörünüzün tazeleme hızından fazla olunca ekranda yırtılmalar oluyor ve bu hoş olmuyor. V-Sync, G-SYNC ve FreeSync'de bunu önlemeye yarıyor. Tazeleme hızını geçtirtmiyor. Sanırım monitörünüzü 120Hz. Ayrıca GTA'da 188 FPS'ten fazla alırsanız oyunuz takılır ve çok büyük bir düşüş yaşarsınız kısa süreliğine, kısaca donar.

Monitörüm 144Hz fakat HDMI'de kullanıyorum Display Port'u takınca 60Hz'nin üstüne çıkmıyor ama HDMI takınca 120 FPS alıyorum nasıl 144Hz yapabilirim diye bir konu açacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı