GTA V oynarken bilgisayar kapanıyor

Rivenable

Kilopat
Daha fazla  
RAM
2x8 3600mhz
Ekran kartı
Gigabye rx5700XT Gaming OC
Anakart
b450m s2h
İşlemci
r5 3600
Dün gece iki defa GTA V oynarken bilgisayarım kapandı. HWMonitor üzerinden değerlere baktım. Ekran kartı sıcaklığında herhangi bir problem yoktu fakat işlemci sıcaklığına baktığımda fazla olduğunu düşünmeye başladım. Aşağıdaki fotoğrafta işlemci sıcaklığımın değerleri var oyun sırasında ve hangisine bakmam gerektiğini bilmiyorum.

1651571557749.png

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner üzerinden değerlere bakın oyun içerisinde. Oyunu alta alınca sıcaklık değerleri düşüyor çünkü.

Çözüme ulaşmak için işlemciye termal macun uygulaması ve kasa temizliği yapabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün gece iki defa GTA V oynarken bilgisayarım kapandı. HWMonitor üzerinden değerlere baktım. Ekran kartı sıcaklığında herhangi bir problem yoktu fakat işlemci sıcaklığına baktığımda fazla olduğunu düşünmeye başladım. Aşağıdaki fotoğrafta işlemci sıcaklığımın değerleri var oyun sırasında ve hangisine bakmam gerektiğini bilmiyorum.

Eki Görüntüle 1376713

Merhaba.
Birkaç sorundan dolayı olabilir.
1 - işlemcin macundan dolayı ani bir sıcaklığa ulaşıp düşebilir bunlar ileri teknoloji işlemciler olduğu için sistem kendini kapatabilir.
2 - ya da düşük ihtimal fakat güç kaynağından sıkıntı olduğu için yüksek wattlara çıktığında kapatabilir kendini

Çözüm;
İşlemci macun değişikliği yap fakat iyi bir macun seç bu sefer mesela Arctic MX-4 önerimdir.
Değiştikten sonra bir daha dene sorun kalkmaz ise yeniden forum açın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı