GTA V Render ve FPS Düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

Mustafa Saltık

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben yakın zamanlarda GTA 5'de FPS düşmesi ve render sorunu ile karşılaştım. Fakat önceden hiç olmuyordu hatta GTA Online'de bile hiç sorun yaşamıyordum. Yakın zamanlarda çevrimdışı modda bile bu sorunları yaşıyorum.

Sistemim;
ASUS RX 550 4 GB DirectX 12 GDDR5
i5-4590T 2.00GHz 35W Soket 1150 LGA 4 Çekirdek Turbo 3.00GHz
8 GB DDR3 (4x2) 1600MHz
ASRock H81 PRO BTC R2.0
500GB HDD + 250GB HDD (marka ve hızlarını bilmiyorum)
PSU 400W

Arkadaşlar ben sistemimin işlemcisini i5-4570 ile değiştireceğim ve SSD takacağım sizce performansta nasıl bir fark olur? Ve PC'ye format atmayı düşünüyorum atınca render sorunu çözülür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum 60 FPS'i alabilecek durumdaysan GTA5 ayarlarından tazeleme oranını 60 HZ'ye çekip gene GTA5 ayarlarından V-Sync'i açar mısın? FPS sabitlenirse belki düzelir.
Dostum 60 FPS'i alabilecek durumdaysan GTA5 ayarlarından tazeleme oranını 60 HZ'ye çekip gene GTA5 ayarlarından V-Sync'i açar mısın? FPS sabitlenirse belki düzelir.
Ek olarak 50 HZ olarakta yapabilirsin.

Dostum renderın ilk sebebi kesinlikle HDD. Hem PS3 hem de PC'de maalesef yaşayarak öğrendim. Zira 9700K 2080 sistemde HDD ile bile render sıkıntısı yaşadım. HDD maalesef yetişmiyor. Keza yine PS3 CD'de sıkıntı yokken HDD'den oynadığında takılıp map yüklüyor. Bence işlemciden ziyade ilk olarak SSD al. Bekleyip daha iyi bir işlemci alırsın.

Dostum 60 FPS'i alabilecek durumdaysan GTA 5 ayarlarından tazeleme oranını 60 Hz'ye çekip gene GTA 5 ayarlarından v-Sync'i açar mısın? FPS sabitlenirse belki düzelir.

Ek olarak 50 Hz olarak da yapabilirsin.

Bende de aynı sorun var. V-Sync açık olmasına rağmen arabayla yüksek hız yaptığımda veya bir yere çarptığımda FPS düşüyor.

Oyunu M.2 SSD'ye kurduğumda değişmiyor. Yine takılmalar aniden droplar oluyor. Zaten M.2 SSD'de bile olduğu için HDD'ye aldım.

Hocam o yorum sizin için geçerli tabii olmayacaktır. Zira sizin donanımınızı bilmiyorum. Arkadaşın ekran kartı ve işlemcisi ortalama. HDD open world oyunlarda performansa birinci etken. Lakin M.2'de sıkıntı yaşıyorsanız kesinlikle ya ekran kartı ya CPU darboğazı yaşıyorsun. Bunuda yan taraftan bu değerleri kontrol ederek hangisinin yetişemediğini öğrenip upgrade etmek gerek.

r5 3600 ve 2060 var bence max ayarlarda bile drop yemesi imkansız bi sistem.

Virüs olabilir mi? PC'yi formatladığım için düzelmişti benim ki. Yüksek hız yapınca, bir yere çarpınca veya bölge değiştirince oyun bellek okuyamıyor diye çat diye kapanıyordu.

İnanın hiç bilmiyorum olabilir belki. Önereceğiniz mcaffe vb gibi uygulamalar var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…