Merhaba arkadaşlar. Ben yakın zamanlarda GTA 5'de FPS düşmesi ve render sorunu ile karşılaştım. Fakat önceden hiç olmuyordu hatta GTA Online'de bile hiç sorun yaşamıyordum. Yakın zamanlarda çevrimdışı modda bile bu sorunları yaşıyorum.
Arkadaşlar ben sistemimin işlemcisini i5-4570 ile değiştireceğim ve SSD takacağım sizce performansta nasıl bir fark olur? Ve PC'ye format atmayı düşünüyorum atınca render sorunu çözülür mü?
Yani o 3 lüde bu sıkıntılar yaşanıyorsa ve sadece bu oyunda ise bir yorum yapamayacağım. Lakin diğer oyunlarda da gözle görülür drop yemeniz gerekir böyle bir bozukluk söz konusu ise. Tuhaf gerçekten. Sizin durumunuza bir yorum yapamayacağım.
Dostum renderın ilk sebebi kesinlikle HDD. Hem PS3 hem de PC'de maalesef yaşayarak öğrendim. Zira 9700K 2080 sistemde HDD ile bile render sıkıntısı yaşadım. HDD maalesef yetişmiyor. Keza yine PS3 CD'de sıkıntı yokken HDD'den oynadığında takılıp map yüklüyor. Bence işlemciden ziyade ilk olarak SSD al. Bekleyip daha iyi bir işlemci alırsın.
Sisteme göre değişiyor hocam. Arkadaş 2060 ile o işlemci ile M.2'de bile kastığını söylemiş. Ha ben zaten yukarıda anlattım. HDD oyun yükleme konusunda ekran kartlarına yetişemiyor bu bariz. PS3'de özellikle CD'den ve HDD'den oynadım. 2 sene CD'den oynadım 1 kez donmadı HDD'de her 10 dakikada bir map yüklüyor ve drop yiyor. Keza 2080 ve 9700K sistemimde de HDD'deyken bayağı sıkıntı yaşamıştım. SSD bana çözüm oldu. Keza PS3'de de. Lakin sizin durumunuzda olur mu bilemem. Ama ekran kartı ve işlemciniz yeterli ise HDD kullanıyorsanız çok çok yüksek ihtimal ile evet çözer.