GTA V şehir içi FPS düşüşü

140122

Kilopat
Daha fazla  
Başlıkta da yazdığım gibi uzaktan şehre baktığımda ya da şehir içindeyken 40FPS kadar bir düşüş alıyorum. Nasıl düzeltilebilir?
Sistemim:

İşlemci: Ryzen 5 5500.
Anakart: ASUS TUF Gaming A520M-Plus
Ekran kartı: Dual RX 6600 8 GB.
RAM: Kingston 16 GB (2x8GB)
SSD: WD SN570 500GB.

Aynı sorunu ben de RX 6600 XT sistemde yaşamaktayım. Ayarları en düşüğe çeksem de şehir içinde uzaklara baktığımda 60 FPS'e kadar düşüyor. Hemen arkama döndüğümde 144 FPS'e çıkıyor. Sürücü mü sorunlu, oyun mu anlamadım.

Texture detay ayarini degistirip deneyin hala devam ediyor mu?
High ise Very High yapın, veya tem tersi.

40 FPS kadar bir düşüş alıyosan normal, 40 FPS'e kadar bir düşüş alıyorsan normal değil.

40 FPS kadar hocam, ortalama şehir içi 60-90 alıyorum uzaktan şehre baktığımda 40-50'ye kadar düşüyor.

Ingilizce forumlarda DirectX surumunun etkili olabileceginden bahsedilmis. Sicakliklar da normalse sanirim bir sey etmen degil.

40 FPS kadar hocam, ortalama şehir içi 60-90 alıyorum uzaktan şehre baktığımda 40-50'ye kadar düşüyor.
Gelişmiş ayarlarlardan long shadows falan fullemiş olabilirsin birde ultra ayarlardaysan deme keyfine

Ingilizce forumlarda DirectX surumunun etkili olabileceginden bahsedilmis. Sicakliklar da normalse sanirim bir sey etmen degil.
Düşük DirectX versiyonu kaliteyi baya bozuyorbu arada

Gelişmiş ayarlarlardan long shadows falan fullemiş olabilirsin bir de Ultra ayarlardaysan deme keyfine.

Düşük DirectX versiyonu kaliteyi bayağı bozuyorbu arada.

Long shadows tarzı MSAA ve FXAA gibi kastıran ayarları kapadım gerisi Max ayarlarda şimdi yukarıda yazan arkadaşın dediğini yapıp doku kalitesini düşürdüm şehir içi 100+ oldu fakat sabah 100+ gece daha düşük.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aynı sorun, değil mi? AMD sürücüsünden kaynaklı olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…