GTA4 ve GTA 5 Source Usage Sorunu

kadcel

Centipat
İşlemcim: i5 8.nesil
Ekran kartım: NVIDIA MX110

GTA 4 ve 5DE aynı sorunla karşılaştım. Graphics kısmında en altta Source usage 512MB yazıyor. Oyun ekran kartımı görmüyor işlemcim ile oynatıyor oyunu. Haliyle kasmalar yaşıyorum. Nasıl bu sorunu çözebilirim? İnternette araştırdığımda oyunun dosya konumunda bulunan 'commandline' notuna 'avaliablevidmem' gibi şeyler yazıyorlar ben de onu yaptım 512 MB gözüken kaynak kullanımı 2020 MB gözükmeye başladı ancak kasma hala devam ediyor. NVIDIA denetim masasından da baktım ancak hala çözemedim yardım edebilecek var mı?

Nvidia denetim masasından 3D ayarlarından yönetilmesi kısmından ''yüksek performanslı nvidia işlemcisi'' seçili. Aygıt yöneticisinden herhangi bir şey yapmadım
Garip. Maalesef devamı hakkında fikrim yok. Takipteyim.

Acaba sorun direkt olarak ekran kartından olabilir mi. Ekran kartınız gta 4 1280x720 çözünürlüğünde low ayarlarda 30 fps civarı alabilen bir mobil ekran kartı. Gta 5 için zaten yine aynı şekilde açar mı bilmiyorum ama bu kart daha çok günlük işler ve ufak oyunlar için tasarlanmış. Gta 4'te mesela yolda yürürken 30 fps alsanız bile çatışma, yağmur yada patlama sahneleri kitlenip kalır. Sorun maalesef ekran kartının yetersiz olması, yoksa işleminiz gayet yeterli. Belki gta 4'ü çözünürlüğü daha da düşürerek oynayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı