GTS 250, E5700 işlemci ile darboğaz yapar mı?

B
Tamam da arkadaşım, bu ikisini yan yana kullanmışlar da, darboğaz olmadığı ne malum :D
Bu videoyu örnek olarak attım, ayrıca oyunu oynarken takılma, kasma gibi bir şey de yok. Bu videoyu izlerken sağ bölmede ilgili videolar da var. Asıl amaç o videolara da bakmanızı sağlamaktı.

Benimde bir zamanlar GiGABYTE GTS 250 ekran kartım vardı. iNTEL i5 760 ile hiç darboğaz yapmadı. Eğer GTS 250 ekran kartım yanmış olmasaydı. HD 5450 ekran kartı kullanmak zorunda kalmayacaktım. Benim işlemcim ile senin işlemcini karşılaştır belki ordan bir yola çıkabilirsiniz.

Darboğaz işlemcinin ekran kartına veya ekran kartının işlemciye yetişememesi durumudur. Şimdi sizdeki işlemciyi gidip GTX980'e taksanız ne olur biliyorsunuz. Ekran kartı yollar, işlemci yetişemez ve sürekli olarak fps düşer, zaten fazla fps alamazsınız. Birde İ7 5820K işlemciyi O.C edip gidipt GT730 ekran kartına takarsanız bu seferde ekran kartı işlemciye yetişemeyecektir. İşlemci her şeyi işleyecek sürekli yeni isteyecek fakat ekran kartı bu hıza dayanamayacaktır. Bu da doğrudan performansı etkiler.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı