GTX 1050 4GB ile 1050 2GB aynı mı?

Makaleler
2
Arkadaşlar ailemden birine dizüstü laptop alacağız. Turkcell’in taksitiyle bu ürünü buldum: Casper Excalibur G850

Ama aklıma takılan bir şey var. Şimdi burada 1050 4GB yazılmış ama başka bir laptopta 1050 Ti 4GB yazılmış. Bunların arasında performans farkı olur mu acaba? Bu 1050 4GB, 1050 2GB'ın overclocklu hali mi? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
CUDA çekirdek farkı var. Fazla olan daha fazla performans ve FPS veriyor.

GTX 1050 2GB, GTX 1050 4GB VE GTX 1050 Ti 4GB hepsi farklı modeldir.
GTX 1050 Ti en performanslısıdır.
Alınabiliyorsa onu içeren bir sistem alınmalı.
GTX 1050 4GB ve GTX 1050 2GB performans olarak nerdeyse eşit ancak GTX 1050 4GB daha öndedir veya eşittir.
Bunlar arasınsa VRAM farkı vardır.
Birinde 2GB DDR5 VRAM varken diğerinde 4GB'idir.
VRAM nasıl bir şeydir ?

Yanlış Bilgilendirme
GTX 1050 4GB VE GTX 1050 Ti 4GB bunların ikisi zaten aynıdır. GTX 1050 4GB diz üstü bilgisayarlarda kullanılan model, GTX 1050 Ti 4GB masaüstü bilgisayarlarda kullanılan model, yani ikisi de aynı. 1000 serisi kartlarla birlikte dizüstü bilgisayarlarda Tİ ibaresi kaldırılmıştır. Yoksa ben mi yanlış biliyorum

Yanlışın var çünkü HP Omen'de GTX 1050 Ti yazılmış dizüstü olmasına rağmen kafama çok takıldı ya @Asım Demir @NookumPie sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alakası yok. Tamamen farklı iki adet GPU kendisi. 1000 serisinde masaüstü ve laptop ayrımı bulunmuyor, hepsi aynı GPU'ya sahip.

Yanlışın var çünkü HP Omen'de GTX 1050 Ti yazılmış dizüstü olmasına rağmen kafama çok takıldı ya @Asım Demir @NookumPie sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum.
Öncelikle Casper'dan uzak durun.
Gerekli açıklamayı @rtakak güzel bir biçimde yapmış.
Laptop almayı düşünüyorsanız bütçe belirtin. İnternetten alabilir misiniz?

Maalesef turkcell'den faturaya ek alinacak baska oneriniz varsa açıgım

Alakası yok. Tamamen farklı iki adet GPU kendisi. 1000 serisinde masaüstü ve laptop ayrımı bulunmuyor, hepsi aynı GPU'ya sahip.
Tamamen farklı iki adet GPU kendisi diyorsun, cümlenin sonunda hepsi aynı GPU'ya sahip diyorsun, burayı tam olarak anlamadım bana açıklar mısın? Bir de yanlış bilgi verdiğim yeri bana söyler misin? Benim söylediğimle senin söylediğin arasında ne fark var? Beynim bulandı vallahi, Tİ modeller sadece masaüstünde kullanılıyor diye de bir şey yok. Bir de İnsanlara da boş yere ceza vermeyin. Çok acil bir durum için adam yardım istiyor ve de çözmesi lazım burayı da benimsemiş bakıyor bat ceza yemiş nedeni de yazım kuralları vs. Bu konuda biraz anlayış gösterilebilir, diyeceksiniz ki cezalar boş değil yok forum düzeni falan da filan da şimdi bir kaç çok bilmiş yazar yok sen yanlış söylüyorsun yok şöyle yok böyle seni burada tutan yok diyen çıkacak illaki ama burda verilen her cezanın adaletli olduğuna inanmıyorum, belki bu yorumumdan ban yiyebilirim ama gram umurumda olmaz.

Son düzenleme:
Tamamen farklı iki adet GPU kendisi diyorsun, cümlenin sonunda hepsi aynı GPU'ya sahip diyorsun, burayı tam olarak anlamadım bana açıklar mısın?
Hemen açıklayalım. İlk cümledeki yani;
Tamamen farklı iki adet GPU kendisi
GTX 1050 ve GTX 1050 Ti için söylenmiş. İkisi de farklı GPU'dur.
İkinci cümledeki yani;
masaüstü ve laptop ayrımı bulunmuyor, hepsi aynı GPU'ya sahip.
Masaüstü ve laptop için aynı GPU denmiş. Yani masaüstü GTX 1050=Laptop GTX 1050 (soğutma vs dışında. Hepsi aynı birimi kullanıyor hemen hemen)
Sizin ceza alma sebebiniz;
GTX 1050 4GB dizüstü bilgisayarlarda kullanılan model, GTX 1050 Ti 4GB masaüstü bilgisayarlarda kullanılan model, yani ikisi de aynı.
Masaüstündeki GTX 1050 Ti=Laptop GTX 1050 4 GB demişsiniz. İyi de zaten halihazırda laptopların GTX 1050 Ti modeli var. GTX 1050 4 GB, GTX 1050 Ti ile eşit değil. Zaten adından da anlayabilirsiniz. Verilen cezada sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…