GTX 1050 4GB ve I7 7700 Notebook Performans Sorunu

cihantasci

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartım güncel, oyunlarda düşük ayarlarda bile takılmalar ve donmalar meydana geliyor. FIFA, NBA, CS:GO, PUBG ve nicesi... Böyle bir sorunu olup, çözen veya çözümünü bilen arkadaşlardan yardım istiyorum. Oyunlar sırasında fan aşırı hızlanıyor ve sistem ısınıyor. Ekran kartı yanar mı? Soğutucu alsam fayda eder mi? Çünkü laptopun altına kitap koyup, fan kısmını havada tutuğumda bir nebze düzeliyor kısa süreliğine. Aklımda çok soru var ama tek başıma halledemiyorum.

PC özelliklerim:
  • Nvidia GTX 1050 4GB
  • 16GB DDR4 RAM
  • 128 SSD+1TB HDD
  • İ7 7700

Bilgisayarı alalı bir seneyi geçtiyse termal bakım yapmak iyi olabilir. Fan çıkış ızgaralarının temizlenip, termal macun yenilenmesi fayda eder. Yük altında soğutucunun ekran kartı ve işlemciye çok etkisi olmuyor ancak diğer bileşenleri biraz serin tutması açısından faydalı olabilir. Arkadaşın da belirttiği gibi MSI Afterburner ile ısı değerlerini kontrol edip paylaşırsan iyi olur. En fazla sıkıntı yaratan oyundan görüntü alıp, paylaşabilirsin. Bir örnek görsel bırakıyorum:

Dosya Ekleri

• PUBG afterburner.png
    PUBG afterburner.png
    190,5 KB · Görüntüleme: 113
Bilgisayarında arka plan kısmında işlemciyi fazla kullananan program var mı, kontrol ettin mi? Oyunlarda FPS 60 değerinin üstüne çıkıyor mu?

Bilgisayarında arka plan kısmında işlemciyi fazla kullananan program var mı, kontrol ettin mi? Oyunlarda FPS 60 değerinin üstüne çıkıyor mu?

Ya fps bazen düzeliyor 60 civarına genelde ise 30-40 falan alıyorum bu da can sıkıcı oluyor. Arka planda çok etki eden bir uygulama da yok.
Ekran kartın çok iyi bir ekran kartı değil ama FIFA CS GO gıbı oyunlarda problem çıkarmaması gerekiyor. MSI Afterburner ıle oyunları oynayıp ısı değerlerini atar mısınız?

Bilgisayarı alalı bir seneyi geçtiyse termal bakım yapmak iyi olabilir. Fan çıkış ızgaralarının temizlenip, termal macun yenilenmesi fayda eder. Yük altında soğutucunun ekran kartı ve işlemciye çok etkisi olmuyor ancak diğer bileşenleri biraz serin tutması açısından faydalı olabilir. Arkadaşın da belirttiği gibi MSI Afterburner ile ısı değerlerini kontrol edip paylaşırsan iyi olur. En fazla sıkıntı yaratan oyundan görüntü alıp, paylaşabilirsin. Bir örnek görsel bırakıyorum:

Denicem onu bugün paylaşırım burada yine. Teşekkür ederim ilginiz için

Ya fps bazen düzeliyor 60 civarına genelde ise 30-40 falan alıyorum bu da can sıkıcı oluyor. Arka planda çok etki eden bir uygulama da yok.

Denicem onu bugün paylaşırım burada yine. Teşekkür ederim ilginiz için
XBOX DVR kapalı mı, antivirüs programın var mı, varsa AVAST mı? Avast varsa lisanslı mı? Avast çok fazla gpu ve cpu kullanıyor eğer AVAST varsa onun yerine KASPERSKY kullanabilirsin. GPU'nun oyunda yüzde kaç kullanıldığıyla ilgili bir fotoğraf gönderirsen daha detaylı olur. GPU çok az kullanılıyor olabilir.

WhatsApp Image 2018-07-15 at 17.47.27.jpeg
WhatsApp Image 2018-07-15 at 17.47.30.jpeg

Üstteki resim menü ekranından alttaki resim de oyundan, menüde sınır 30 fps sanırım sadece 30da kalıyor, ara sahnelerde 30a iniyor, oyun içi bi40 bi 45 bi 35 gidip geliyor.
Bu arada oyun ayarlarım da medium

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2018-07-15 at 17.47.31.jpeg
    WhatsApp Image 2018-07-15 at 17.47.31.jpeg
    172,4 KB · Görüntüleme: 70
Yaz dönemi için kabul edilebilir ısı değerleri olarak gözükse bile GPU kullanımı yer yer düşüyor gibi. Fan ızgaralarını temizlemek ve termal macun yenilemek fayda eder. Kullandığın marka kasayı açınca garanti dışı bırakıyorsa servise gönder, halletsinler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı