GTX 1050 CS:GO Takılma Sorunu

Daha fazla  
Yeni aldığım laptopumda CS:GO ara ara takılıyor ve bu takılma oyundan düşmeme engel oluyor. Nvidia denetim masasından düşey senkronizasyon kapanmadı, kapatmama rağmen FPS 60'a sabitlendi. Ekran kartım GTX 1050 bu ekran kartıyla rahat rahat oynarım diye düşünüyorum. Böyle bir sorun yaşayan var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle tavsiyem NVIDIA'nın kendi sitesinden ekran kartının sürücüsünü (driver) yüklemen gerek. Bu senin ekran kartını güncel tutar ve oyunları optimize eder.

Sürücüyü yükledikten sonra aç ve oyunlar kısmından CS:GO'nun üstüne gel ve tıkla (oynaya basma, direkt üstüne tıkla). Ardından aşağı inip oradan optimize et oyunu (optimum ayarlarda kullanmak).

Laptop'ının markasını bana tam olarak söyleyebilir misin bir de?

Oyunu oynarken 1050 ekran kartını kullandığından eminsen ve driverlerde sorun yoksa, donmanın farklı sebeplerden dolayı da olma ihtimali var. Özellikle ssd kullanmıyorsan Windows arkaplandan işlem yaparken donma olabilir, bahsettiğin takılmalar internetten dolayıysa internet kablosu takarak oynamanı öneririm bazı modemlerde(benimki dahil) wireless sıkıntılı olabiliyor ya da önünden birisi geçerken kesilmeler olabiliyor. Ayrıca CS:GO aynı zamanda güçlü işlemci isteyen bir oyun. İşlemci de sağlamsa sorunu üstte yazdıklarımda arayabilirsin. 60fps'e sabitlemeyi kaldırmak için nvidia denetim masasından kapattığından eminsen oyun ayarlarından dikes senkronizasyonu kapat, bu sorunu çözmezse konsola fps_max 300 yaz(0 yazarsan loadingscreen sırasında gereksiz fazla fps alırsın, 3klikshipilip'in de bir videosunda incelediği üzere loadingscreende fazla fps almak oyuna giriş süresini de azaltmaktadır, fps_max 59 aynı zamanda minimum fps_max değeri olmasıyla beraber loadingscreende en hızlı süreyi elde etmeni sağlayacaktır). Bunlardan biri sorununu çözmeli.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı