Çözüldü GTX 1050 DirectX Error

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rankzz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar oyunda Alt Tab atınca bazen veya bir süre sonra ya da oyunu kapatınca ekran kartı driverim çöküyor ve ekran kartı kullanılamaz oluyor. Bulduğum tek çözüm kapatıp açmak PC'yi.

1629019176658.png

Sürücüyü tekrar yükledim temiz kurulumda denedim ama nafile. BIOS'ta bilinen eski iyi ayarlara dönmesini söyledim yine olmadı. Bu olay RAM aldıktan sonra ve throttle stop kullanmaya başladıktan sonra oldu ama throttle stop kapalıyken de oluyor.

Çözüm
ayrıca RAM aldığınızı belirtmişsiniz, memtest yapın ve sonucu bizimle paylaşın.
memtest yaptım 3 saat sürdü ve bi sorun çıkmadı en son bf1 girdiğimde bi sorun çıkmamıştı bugün biraz daha test edicem dptf denen bişeyi kapatmamı önermişti biri(işlemci mhzsi 800 e düşüyor oyunlarda ondan) onu eski hale döndürünce düzeldi gibi ama daha çok deniyicem dediğim gibi.
memtesti kapattıktan sonra support assist kontrol yaparken hdd ile ilgili bi sorun buldu sanırım onlada ilgilenicem
DPTF denen şeyi kapattım ve çözüldü gibi şimdilik. teşekkürler yardımlarınız için.
OUTOFMEMORY, ekran kartı belleğin oyuna yetmiyor galiba, sanal bellek artırın ve tekrar deneyin.
Normalde böyle birşey olmuyordu ve 4gb ekran karti. bu aralar olmaya başladı eskiden bi sıkıntı yoktu
OUTOFMEMORY, ekran kartı belleğin oyuna yetmiyor galiba, sanal bellek artırın ve tekrar deneyin.
öyle demesinin sebebi pc laptop olduğu için işlemcinin ekran kartına geçiyor oda 128mb. ekran kaartı kendini kapatıyor gibi bişey oluyor. ve nvidia experience da sürücü yükleme kısmında "bilgi yok" yazıyor.
ve denetim masasından 1050 ekran kartını seç felan demeyin. orda o seçili zaten eskiden olmuyodu bu aralar olmaya başladı ve sıklaştı şuan

Son düzenleme:
Ekran kartın bir sebepten dolayı çöküyor ve devredışı kalıyor gibi görünüyor, bu tip sorunlar genelde 1GB Ekran kartlarında bulunuyor, DDU ile hem intel hem nvidia sürücüsünü silip temiz kurulum dener misiniz? ayrıca RAM aldığınızı belirtmişsiniz, memtest yapın ve sonucu bizimle paylaşın.

Son düzenleme:
ayrıca RAM aldığınızı belirtmişsiniz, memtest yapın ve sonucu bizimle paylaşın.
memtest yaptım 3 saat sürdü ve bi sorun çıkmadı en son bf1 girdiğimde bi sorun çıkmamıştı bugün biraz daha test edicem dptf denen bişeyi kapatmamı önermişti biri(işlemci mhzsi 800 e düşüyor oyunlarda ondan) onu eski hale döndürünce düzeldi gibi ama daha çok deniyicem dediğim gibi.
memtesti kapattıktan sonra support assist kontrol yaparken hdd ile ilgili bi sorun buldu sanırım onlada ilgilenicem
DPTF denen şeyi kapattım ve çözüldü gibi şimdilik. teşekkürler yardımlarınız için.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı