GTX 1050 GTA 5 GPU Kullanım sorunu

Makaleler
1
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Geçenlerde açtığım "GTX 1050 GTA 5 Performansı" konusu benim sonum oldu. Bugün, GTA 5'te ekran kartı kullanımı yüzde %75'i geçmiyor ve 25-36 FPS civarı alıyorum. Tüm ayarları Ultraya çeksem de, yine 89 civarında kalıyor. Güç modunu tam performansa aldım, yine olmadı. Acaba yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler. Hani, düne kadar oyunda 45-55 FPS civarı alıyordum, bugün hem bellek kullanımı 8 GB'ye kadar geriledi, hem de GPU kullanımı düştü.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcin nedir hocam ?

Öncelikle dizüstüm var. Yani, herhangi bir darboğaz söz konusu değil. İşlemcim i7 7700HQ. CPU kullanımımda aynı şekilde %43-%60 civarı seyrediyor. Bunlar önemli değil. Dedim ya, düne kadar bir şey yoktu.

89 olan sıcaklık mı kullanım yüzdesi mi?

Dostum konunu hatırlıyorum, son zamanlarda GTAV işle alakalı çok konu açılıyor, nedense çok sorun yaşayan var. Sen oyun sırasında bütün değerleri gösteren bir video çekip, paylaşsan çok daha iyi olur.
(CPU+GPU saat hızları, kullanımları, sıcaklıkları, RAM kullanı mı, FPS)
Oyunda her şey iyiyken bir yenilik yaptın mı bilgisayarında? GPU, Windows güncelleme gibi? Ya da overclock vs yaptın mı?

Overclock zaten vardı. Ekran kartı 1823MHz'de çalışıyor. Başka bir şey yok. Bir tek LA Vegetation modu kurmuştum daha sonra onu kaldırdım.

Oyundan kare;

GPU overclock kapatıp ve default moduna alıp öyle dener misin, sorununuzu çözeceğini tahmin ediyorum bunun.
''Extended Distance Scaling'' ayarını tamamen kapatın bir de.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…