Çözüldü GTX 1050 Güncelleme Sonrası Performans Düşüşü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Karabomba

Kilopat
Gün geçmedi bir sorun ile daha karşı karşıyayım. Güncelleme neden var, performans getirmesi lazım diye var. Gel gör ki alakası olmuyor.
Bugün güncelledim Nvidia'dan. GTX 1050 laptop. Vampyr oyunu için gelen güncelleme, son sürüm eski sürümlere zararı olmaz diye hatta belki performans artar diye ama alakası olmadı. Sorunum Path of Exile oyunu, bu oyun çok fazla bir şey gerektirmiyor. Güncelleme yaptım normal olan performans gitti. Dona kasa oyun oynanıyor artık, üzerine bir de bu anlam veremediğim şeyle beraber bilgisayarı batırdı. Geri döndüm bu seferde anlık takılmalar oluyor. Buraya neden yazdım derseniz. Belki bir yanlışım vardır diye eğer yoksada eskiden gelen güncellemelerin belli oyuna özel olarak gelenini soracaktım.

Yukarıdaki sarı çizgi nedir?
Neden performansım düştü?
Geri döndüğüm halde neden hala performans düşüyor? (Eskisinden daha da az alıyorum.)
PUBG için gelen güncelleme olan Nvidia sürümü hangisi?
System.exe CPU kullanımı fazla değil mi?
Güncel

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    57,1 KB · Görüntüleme: 112
Son düzenleme:
Bende de aynı sorun var tüm oyunlarda. Nvidia güncellemesiyle FPS drop yaşıyorum. Çözebildin mi sen ?

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile denedim, internetten görmüştüm. İlk işe yaramadı ama sonra doğru sürücüyü bulunca taşlar yerine oturdu. Tek sorun kaldı. Bir güncelleme neden performansı düşürsün?

@Karabomba Kardeşim bende de 1050'Ti var. Nvidia driver sitesinden hangi eski driveri indirdin ? Şu an 398.11 berbat etti bilgisayarımı. Yardımcı olur musun ? Sürekli FPS drop çekiyorum. DDU ile silip hangi sürümü yüklemeliyim ?

@1mposs1ble Dediğim gibi son sürücüde bir sorun olduğu belli, benim şu an kullandığım sürüm 391.01 gayet iyi durumda fakat ben kendi oyunuma göre seçtim kendi sürümümü. Yani PUBG için son iyileştirme yapılan güncelleme, isterseniz Nvidia internet sitesinden beta veya eski driverleri bakıp istediğiniz oyuna göre daha ileri sürümlerinide indirebilirsiniz. Zaten belli başlı oyunlar için yapılmış güncellemeler onlar eğer her oyunda standart bir fps istiyorsan dediğim sürüm en performanslısı olacaktır. İnternette arkadaş bizzat denemiş en iyisi bu sürüm ve benim şansıma PUBG için son güncelleme burada.

Yükleme şeklin yukarıda arkadaşın da dediği gibi DDU ile sürücünü tamamen silip 0'dan kurulum sorununuzu çözecektir.
Birde burada öneri olarak 397.31 güncellemesinin her oyunda performans arttırdığından bahsedilmiş. Ancak performans artışı için oyunların Vulkan API’ına destek vermesi gerekiyor. Daha denemedim ve denemem büyük ihtimal. Bu aralar bilgisayardan uzaklaşacağım. Garanti beni bekler. Performans artışı
Vulkan destekli oyunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…