GTX 1050 güncellemesi yaparken mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

dwightp

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Öncelikle sistemim,
Lenovo Y520 GTX 1050 ekran kartı i5 7300HQ işlemci 8 GB RAM, 1TB hard disk ve 120 GB Adata'nın M.2 SSD'si var.
Birkaç gün önce laptopu başlatmaya çalıştığımda repair loop oluyordu bende temiz kurulum yapmak için Windows'u yeniden yükledim. Başta sıkıntı yok gibiydi driverları falan Windows otomatik kurdu sonra, Intel son sürümü vs kurdum restartladım hiçbir sıkıntı yoktu. Ama NVIDIA ekran kartı son sürümü yüklerken Blue screen aldım. Ve PC yeniden başlatıldığında aygıt yöneticisinde ekran kartı sürücüsünde sarı ünlem gördüm. DDU kurup safe mode da silip tekrar son sürümü güncellemeye çalıştım yine Blue screen aldım. Ve herdefasında cihazımın internet sitesindeki 2018 yılından bir driver otomatik kuruluyor ama çalışmıyordu. Bende safe mode da güncelleyim son sürümü deyince. Yine repair loop a gönderdi. BIOS son sürümdü, eski sürüme dönüp geri güncelledim yine olmadı. Minidump dosyalarına bakınca da problemin RAM'lerde olmasından şüpheleniyorum. Çünkü ekran kartıyla ilgili herhangi bir sıkıntı belirtisi yok gibi görünüyor ama emin değilim. Bir bakarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç defa denedim ama hepsinde güncelleme sırasında blue screen ile karşılaştım. Şimdi yine deniycem.
Hata sürücü kaynaklı, donanımsal değil.

NVIDIA ekran kartı sürücünü baştan yüklemen gerekli.
Yine aynı şekilde güncelleme sırasında blue screen hem manuel hemde geforce experience ile denedim. Bir şey farketmiyor . İndirebildiğim tek NVIDIA GPU driverı laptops and netbooks :: legion series :: legion y520 15ikbncontentdetail - Lenovo Support TR Bu sitedeki 2018 yılına ait bir driver ama onda da sarı ünlem Kod:43 hatası oluşuyor.

Son düzenleme:
Diğer dosyaları da paylaşın.

Minidump.rar buyurun. 2 adet minidump dosyası biri manuel kurulum yaparken alındı diğeri GeForce Experience ile kurulum yaparken.
Merhaba iyi günler hata güncellemesi yapıyorum.
Daha önce defalarca NVIDIA internet sitesi üzerinden çokça ekran kartıma uyumlu sürüm indirme denemelerinde daha indiremeden mavi ekranla karşılaşıyordum. Tek indirebildiğim sürüm Windows'un otomatik indirdiği 2018 yılına ait bir sürümdü ama onda da code 43 hatası aldığım için çalışmıyordu. Bunları zaten yukarıda yazmıştım. Neyse bugünkü denememde " Driver Booster " adlı bir programın tespit ettiği driverı 5/13/2021 tarihine ait bir driver bu program üzerinden indirdim. Normalde böyle programlara başvurmam ama son çare olarak deneyim dedim. Sorunsuz şekilde indirdi ve aygıt yöneticisine baktığımda aynı şekilde güncel driver olarak tarih vs. her şeyiyle doğru indi. BSOD ile karşılaşmadan. Aygıt yöneticisinde doğal olarak driver güncellemesinden sonra restart atmamı istiyordu. Attım ama atarken uzun bir yükleme ekranı ile karşılaştım. Lenovo logosu yaklaşık 5 dk ekranda kaldı. Ve daha sonrasında yine repair loop a gönderdi. Sonra Windows'u Safe Mode'da başlatıp NVIDIA GPU sunu devre dışı bıraktım ve PC düzgün şekilde açıldı. Ama GPU'yu geri etkinleştirdiğim anda mavi ekran ile karşılaştım ve bu defa ki mavi ekran "nvlddmkm.sys" yerine " ntoskrnl.exe "den dolayı olduğunu fark ettim. Yardımcı olursanız sevinirim minidump dosyasını da bırakıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum ben birkac gün maalesef bakamam. Bilgisayar termal macun değişimi için gitti ama faydası olmadı. Fan değiştirip düze getirene kadar aşırı oranda kullanmak istemiyorum. Başka biri baksa olur mu size? Özür dileyerekten söylüyorum.
Fanım arızalıymış, o yüzden soğutmuyor.

Hiçbir problemi yok dostum. Umarım en kısa zamanda sen de problemini halletmiş olursun.
Merhaba , konuyu güncelliyorum uzun bir aradan sonra yine bir deneyim dedim lenovo sitesindeki ekran kartı sürümü tek yükleyebildiğim sürüm ve kod 43 hatası alıyorum ddu ile kaldırıp diğer güncel sürümleri vs. yüklemeyi denediğimde ise yükleme sırasında mavi ekran alıyorum ve update iptal oluyor. Donanımsal bir hata olduğunu düşünüyorum. Chipset arızası vs. reballing yaptırmayı deniycem galiba. Sorunun olduğu gece tek hatırladığım sfc scannow yapıp problem bulunduğunda restart atmamıştım 2 - 3 saat sonra kapatmayı denediğimde siyah ekranda kalmıştı bir süre sonra laptopun kapağını kapatmıştım. Bu yüzden bir problem olduğunu düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı