GTX 1050 image scaling nasıl açılır?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Selamlar dostlar, Elden Ring oynamak istiyorum. İmage scaling ayarı varmış acaba ne yapmam lazım. Bir yardımı olur mu ve nasıl kullanabilirim? Şimdi bu özelliği kullanırsam sadece Elden Ring için kullanabilir miyim yoksa bütün oyunlar için mi geçerli olacak? Teşekkürler.
Sistemim;
  • Ryzen 5 3600.
  • Corsair 8 GB 3600 MHz.
  • MSI Mortar Max.
  • MSI GTX 1050 2 GB tek fan.

Nvidia denetim masasında 3d ayarlarında en üstteki ayar görüntü ölçeklendirme. Ordan açıyorsunuz ya da geforce experience yüklü ise onun ayarlarında genel sekmesi altında sayfayı biraz aşağı kaydırın aynı ayar orda da var. Denetim masasından program ekleme kısmı var oradan sadece bir oyun için açabilirsiniz.

Masaüstüne sağ tıklayıp NVIDIA Denetim Masası'na giriş yapmalısınız ya da arama çubuğuna yazarakta bulabilirsiniz. Daha sonra "3D Ayarların Yönetilmesi" sekmesini bulup tıkladıktan sonra orada görüntü ölçeklendirme diye bir bölüm olması lazım. Orayı açık hale getirip (istersen Yer Paylaşımı Göstergesi'ni açabilirsin, bunu açınca sol üstte aktif olup olmadığı gözüküyor.) Değişiklikleri uyguladıktan sonra isterseniz çözünürlük değiştirme bölümünden isterseniz oyundan Image Scaling'li çözünürlüklere erişebilirsiniz. Ayrıca bunların çalışması için ekran kartı driverinizin güncel olması gerekmektedir.

Arkadaşlar ben deki ayarlarda o çıkmıyor. Acaba sürücüden yaparmı ? 2020 sürücüsü yazıyor bende denetim masasında.

Sürücü eski olduğundan olabilir. 2022 14 şubatta gelmiş son güncelleme. sürüm 511.79 olacak

Sürücü eski olduğundan olabilir. 2022 14 şubatta gelmiş son güncelleme. sürüm 511.79 olacak
Arkadaşlar bendeki şuan böyle gözüküyor. Ölçeklendirme değilde keskinleştirme yazıyor. 472.11 sürümünü indirdi bende en son siteden.

Dosya Ekleri

• Adsızf.png
    20,1 KB · Görüntüleme: 110
Arkadaşlar bendeki şuan böyle gözüküyor. Ölçeklendirme değilde keskinleştirme yazıyor. 472.11 sürümünü indirdi bende en son siteden.
GPU ölçeklendirmesinin tikinide açarak açık hale getirip uygulayın. Muhtemelen düzelmiş olur.

GPU ölçeklendirmesinin tikinide açarak açık hale getirip uygulayın. Muhtemelen düzelmiş olur.
Sanırım işe yaradı fakat bende NIS diye yazı çıkmıyor. Daha güncel sürücü bulabilirmiyim acaba.
Bende çıkmadı ama bu dediğiniz sürücüyü indiriyorum. Nedense 1050 listesinde bu çıkmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…