GTX 1050 laptopta düşük performans

İşletim sistemi
Windows 10

AnanasliTost

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8 GB RAM
Ekran kartı
GTX 1050 Laptop
İşlemci
i7 7700HQ
GTX 1050 laptop düşük performans veriyor. NVIDIA sürücüsünü güncelledim. Mesela eskiden HD Graphics 630 yazıyordu Minecraft'ta F3'e basınca sistem özellikleri kısmında yani sağ tarafta. Ama artık GTX 1050 yazmasına rağmen FPS artışı yok üstüne NVIDIA ayarlarında kaliteden performans moduna geçtim aynı şekilde yine aynı FPS, bilgisayar boştayken GTX 1050 %0 çalışıyor sadece HD Graphics 630 çalışıyor sizce nedeni nedir acaba zarar mı görmüş laptopun ekran kartı yaklaşık 5 yıllık laptop sanırım. Aynı şekilde CS:GO'da aynı şekilde hiç FPS artışı olmadı sizce nedeni nedir?
Görsel atayım.
Bu boştaki hali.

Dosya Ekleri

• kk.png
    5,9 KB · Görüntüleme: 48
Ekran kartı zarar görmemiştir. Sadece ayarlardan ekran kartını kullanacak şekilde ayarlayın. Olmadı BIOS üzerinde ayarı olması lazım. Biraz kurcalarsanız BIOS üzerinde bulabilirsiniz.

Ekran kartı zarar görmemiştir. Sadece ayarlardan ekran kartını kullanacak şekilde ayarlayın. Olmadı BIOS üzerinde ayarı olması lazım. Biraz kurcalarsanız BIOS üzerinde bulabilirsiniz.

Nasıl ayarlayabilirim detaylı?

Yani mesela Minecraft'ta GTX 1050 yazıyor önceden HD Graphics 630 yazıyordu donanım kısmında ama GTX 1050 yazmasına rağmen hiç FPS artışı yok.

Boştayken ekran kartınız çalışmaz bu normaldir. Sistem yük altına girince ekran kartına geçer normal günlük işlerde dahili grafik kullanılır. Farklı oyunlarda da aynı mı deneyebilir misiniz? Olmazsa farklı yol deneriz.

Bilgisayar boştayken Intel'in çalışması ve NVIDIA'nın çalışmaması normal. GTX oyun oynarken daha doğrusu Intel'in boyunu aşan ve senin seçtiğin programlar doğrultusunda çalışır. NVIDIA panelinden GTX ile çalışmasını istediğin oyunları ekle ve mümkünse gerekli güncelleme vb. şeyler için GeForce Experience kullan. FPS değerlerini paylaşırsan sana daha net yardımcı olurlar.
*Mümkünse güç seçeneklerinden gaming modunu seçin ve görev yöneticisi işlemci frekansının görselini atın.

CS:GO kasıyor mu peki?
HD 630 kaldırmıyor da o oyunu.

CS:GO çok kasıyor 30 FPS falan veriyor.

GeForce Experience kullanıyorum.

CS:GO çok kasıyor 30 FPS falan veriyor.

Tamam o zaman doğru.

Hocamın dediği gibi yapın sanırım oyunlarda ekran kartını devreye sokmuyor. Bu şekilde deneyin olmazsa tekrar yazarsınız hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…