GTX 1050 mi? RX 560 mı?

ReQoon

Hectopat
Daha fazla  
Oyun testlerinde iki kartında kafa kafaya durduğunu fakat bazı yerlerde GTX 1050'nin RX 560'ı geçtiğini gördüm. Genel anlamda 1050 ShadowPlay etkeni ile bir adım önde gibi. Fakat 1080p oyunculukta 2GB ekran kartlarının zayıf kalmasından korkuyorum. Sizce hangi kartı satın almalıyım?

Shadow Play özelliğine karşılık AMD Relive var, ikisi de video kayıt için oldukça başarılı, FPS düşüşlerine de doğrudan etki etmiyor diğer programlar gibi. 2 GB artık 1080P de yetmiyor, genel olarak 1050 modeli için 2 GB yeterli ama bu limite takıldığı oyunlarda var, RX 560 4 GB alabilirsin, her ne kadar bu model 4 GB VRAM kullanacak kadar güçlü olmasa da bazı oyunlarda kafan rahat olur en azından.

2 GB da olsa RX 560 tavsiye ederim. Bunun en büyük etkeni bence FreeSync. Ucuz bir karta ucuz bir monitör alırsın zaten. FreeSync alabilme olasılığın daha yüksek. Kartların performansları benzer zaten. Bu nedenle önerim RX 560. Benim kişisel önerim. RX 560 almak zorunda değilsin.

FreeSync olayına tam anlamı ile katılıyorum. Daha iyi performans için 1050 Tİ tercihi yaptım fakat şu şekilde bir hata yaptım. V-Sync kapatınca acayip yırtılmalar oluyor ve açınca ise 60 FPS sabitlemek için çözünürlükten değil ama ayarlardan kısmak zorunda kalıyorum. Yani 560'tan bir farkı kalmıyor.

Şöyle düşünebilirsin:
GTX 1050 <= RX 560 2 GB < RX 560 4 GB < GTX 1050 TI

DX12 API'li oyunlar oynayacaksan RX560 bir adım önde. DX11 ve altı içinse GTX 1050 bir adım önde.

Ben de kart alırken bu iki kart arasında kalmıştım. RX 560'ı çok istiyordum ama o zaman malum mining olayı yüzünden GTX 1050 çok daha ucuz olduğu için onu almıştım.

RX 560 ekran kartına sahibim,merak ettiklerin varsa sorabilirsin.

Rainbow sixage oynuyormusun oynuyorsan hangi ayarlarda kaç fps alıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…