Ahmet Salih Aydin
Femtopat
Daha fazla
GTX 1050 3GB Mobile ekran kartına sahibim. Overclock yapmayı düşünüyorum. İnternette araştırdığım zaman Core clock +200, Memory clock +500 yapınca FPS artışı olduğunu gördüm. Değerleri bu şekilde arttırdım ve testlerini yaptım. Şu an bir sorun yok gibi gözüküyor. GTA 5 de 10 FPS, Witcher 3 de 5 6 FPS artışı elde ettim. Bir sorun yok gibi duruyor. Ekran kartım bu değerlerle Max 73 derece civarına çıktı. Ek olarak soğutucu siparişi de verdim. Ekran kartı sıcaklığı maksimum ne kadar olmalıdır? İşlemci sıcaklığı ne kadar olmalıdır? Verdiğim bu değerler bir sıkıntı çıkarır mı beni biraz bilgilendirebilir misiniz? Bu benim ilk konum, konuyu yanlış açtıysam kusura bakmayın lütfen.
Ekran kartım GTX 1050 Mobile 3GB.
İşlemcim Intel Core i5 10300h 2.50GHz
Bir videoda 238 coreclock, 705 memoryclock verildiğini gördüm. Fakat denemek için kendime güvenmediğim için yapmadım. Maksimum ne kadar değer verebildiğimi test etmek için değerleri yükseltsem bir sorun olur mu?
Konularda overclock bölümü varmış onu göremediğimden ekran kartı bölümüne açtım. Nasıl değiştirebilirim?
Ekran kartım GTX 1050 Mobile 3GB.
İşlemcim Intel Core i5 10300h 2.50GHz
Bir videoda 238 coreclock, 705 memoryclock verildiğini gördüm. Fakat denemek için kendime güvenmediğim için yapmadım. Maksimum ne kadar değer verebildiğimi test etmek için değerleri yükseltsem bir sorun olur mu?
Konularda overclock bölümü varmış onu göremediğimden ekran kartı bölümüne açtım. Nasıl değiştirebilirim?
Son düzenleme: