Merhaba bilgisayarı başlattığım zaman açılma süreci 5 dakikayı buluyor açıldıktan sonra ise 5 dakika daha kendine gelmesini bekliyorum kendine geldiği zaman sorunsuz hızlı bir şekilde çalışıyor sebebi ne olabilir her şeyi güncel tutuyorum. Harddisk yük altında sürtünme sesi çıkartıyor etki eder mi?
Sistem.
Ekran kartı: ASUS GTX 1050 3GB.
İşlemci: AMD Ryzen 3 2200G.
Anakart: B350M Pro.
RAM: HyperX Fury Black DDR4 (8x8)
SSD: Kingston SA400S37120G.
Hard disk: Samsung HD103sj.
Merhabalar bilgisayarı başlattığım zaman açılma süreci 5 dakikayı buluyor açıldıktan sonra ise 5 dakika daha kendine gelmesini bekliyorum kendine geldiği zaman sorunsuz hızlı bir şekilde çalışıyor sebebi ne olabilir her şeyi güncel tutuyorum. SSD yük altında sürtünme sesi çıkartıyor etki eder mi. Sağlık durumu 64 sıcaklık değeri 24 civarında.
Sistem
Ekran kartı: Asus GTX 1050 3GB
İşlemci: AMD Ryzen 3 2200G
Anakart: B350M Pro
Ram: HyperX Fury black DDR4 (8x8)
SSD: Kingston sa400s37120G
Harddisk: Samsung HD103SJ
Hocam dediğiniz gibi ses harddiskten geliyormuş çıkartıp başlatmayı denedim ama boot menüsü gibi bir yere attı galiba Windows harddiske kurulu ne önerirsiniz baya bir ses çıkarıyor
Hocam ses harddiskten geliyormuş harddiski çıkarıp pcyi başlatmayı denedim siyah ekranda boot menüsü gibi bir şeye attı galiba windows harddiske kurulu ne önerirsin
Şimdi ses geliyorsa o disk gidici demektir. Bunu fırsat olarak görüp bir SSD al bence.
Ya da bir HDD al, SSD'dekileri yeni HDD sürücüye taşı, SSD'yi sistem diski yap.
Windows SSD'de olursa hız açısından ciddi fark yaratır; windows rahatlar.
Şimdi ses geliyorsa o disk gidici demektir. Bunu fırsat olarak görüp bir SSD al bence.
Ya da bir HDD al, SSD'dekileri yeni HDD sürücüye taşı, SSD'yi sistem diski yap.
Windows SSD'de olursa hız açısından ciddi fark yaratır; windows rahatlar.