GTX 1050 Sistem için İşlemci Önerisi

saptroloji

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
  • Asus H110 anakart
  • Intel G4400 işlemci
  • GTX 1050 ekran kartı
  • 250 GB Samsung 860 Evo SSD
  • Gskill 4 GB DDR 4 RAM
Masaüstü bilgisayarımın özellikleri yukarıdaki gibidir. Oynadığım çok fazla oyun yok ama sık sık oynadığım PUBG Mobile ve orijinal PUBG'de aşırı kasma oluyor. Sanırım sorun işlemcinin darboğaz olması. En azından ben öyle düşünüyorum :) Alabileceğim en uyumlu işlemci hangisi olur? Ya da kasma başka bir sorundan kaynaklı olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Test sonuçları:

UserBenchmarks: Game 29%, Desk 54%, Work 19%
CPU: Intel Pentium G4400 - 45.3%
GPU: Nvidia GTX 1050 - 33.8%
SSD: Samsung 860 Evo 250GB - 106.4%
HDD: WD Blue 320GB (2007) - 57.8%
RAM: G.SKILL Ripjaws V DDR4 2400 C15 1x4GB - 37.7%
MBD: Asus H110M-K

Son düzenleyen: Moderatör:
PUBG için 8GB RAM'i bile yeterli görülmez iken siz 4GB'a sahipsiniz.
Eğer oyununuzda sürekli olarak takılmalar meydana geliyorsa RAM'den kaynaklandığını anlayabilirsiniz. Fakat bunu anlamak için yaşamak da gerekmiyor. 4GB gerçekten sıkıntı yaratır.

i5 6400, 6500, 6600 hatta 6600K olursa mükemmel olur.
En az 4 GB RAM de eklemelisiniz.
Hocam arkadaş 4GB bir RAM'e sahipken işlemci tavsiyesi yapılması çok mantıklı değil açıkçası.
Sistemi rahatlatması gerekiyor. Yüksek model bir işlemci dahi alsa oyununda sürekli olarak meydana gelecek olan bir takılma olacak. TAB'a bastığı zaman, karşısına düşman çıktığı zaman çok sıkıntı yaşar, kısacası takıla takıla oynar.

Hocam arkadaş 4GB bir RAM'e sahipken işlemci tavsiyesi yapılması çok mantıklı değil açıkçası.
Sistemi rahatlatması gerekiyor. Yüksek model bir işlemci dahi alsa oyununda sürekli olarak meydana gelecek olan bir takılma olacak. TAB'a bastığı zaman, karşısına düşman çıktığı zaman çok sıkıntı yaşar, kısacası takıla takıla oynar.
Zaten yazdım en az 4 GB RAM de eklemelisiniz diye.

PUBG için 8GB RAM'i bile yeterli görülmez iken siz 4GB'a sahipsiniz.
Eğer oyununuzda sürekli olarak takılmalar meydana geliyorsa RAM'den kaynaklandığını anlayabilirsiniz. Fakat bunu anlamak için yaşamak da gerekmiyor. 4GB gerçekten sıkıntı yaratır.

Aynı marka 8GB RAM ekledim. Sorunum devam ediyor.

Belirlediğiniz bir bütçe var mı?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı