Monster Abra A7 laptopum var. 8 GB RAM, GTX 1050 Ti 4 GB bulunuyor.
YouTube'da bu ekran kartı ile çok rahat bir şekilde Battlefield 5'i akıcı bir şekilde oynuyorlar ama bende ani FPS düşme sorunu oluyor. İnternette araştırdım optimizasyon sorunu var diyorlar. Sizce neden düşme oluyor?
BF1 ve BF5 gerçekten ağır oyunlar ve online oynuyormuşsunuz. RAM yetersiz kalıyor ve işlemciniz de yetişemiyor olabilir. Ben online oynarken RAM kullanımı 9GB’ları görüyordu. Ayarlarınızı da düşüğe çekin çünkü 1050Ti çok güçlü bir kart değil. Laptop olduğu için ısınma faktörü de olabilir.
BF1 ve BF5 gerçekten ağır oyunlar ve online oynuyormuşsunuz. RAM yetersiz kalıyor ve işlemciniz de yetişemiyor olabilir. Ben online oynarken RAM kullanımı 9GB’ları görüyordu. Ayarlarınızı da düşüğe çekin çünkü 1050Ti çok güçlü bir kart değil. Laptop olduğu için ısınma faktörü de olabilir.
bende de monster abra a5 v13.4.3 var i7 8 gb ram 1050ti çok akıcı bir şekilde oynuyorum yüksek ayarlarda.kasma sorunun fps düşüklüğün varsa bence geforce experience uygulamasından ekran kartını güncelle faydası olur yada bilgisayarın fanlarını baktır ama kendi servisinde yada işlemciyi macun la yenile faydası olur tavsiyemdir
İ7 7700hq Gtx1050 16 GB Ram ile ultra da dahil hiç sorun yaşamadan oynuyorum. Bf5 i ilk aldığımda 8 GB Ram vardı ani fps düşüşleri ve droplar bende yaşıyordum 16 GB a çıkardım ve kurtuldum. Artık günümüz oyunları için 8 GB yetmiyor. Bf5 de bazı bölümlerde 10 12 GB arası Ram kullanımı oluyor.
İki ay olmuş konu açılalı gerçi ama benim 16 GB Ram'im var, Operations olsun, Conquest olsun, 32/32 Breaktrough modunda olsun, felaket fps droplar yiyorum. Ayrı bir başlıkta resimlerle paylaşıp detaylı yardım isteyeceğim sizlerden.
İki ay olmuş konu açılalı gerçi ama benim 16 GB RAM'im var, operations olsun, Conquest olsun, 32/32 breaktrough modunda olsun, felaket FPS droplar yiyorum. Ayrı bir başlıkta resimlerle paylaşıp detaylı yardım isteyeceğim sizlerden.
Konu üzerinden bayağı zaman geçmiş affola, TUF Gaming var 16 GB RAM Ryzen 3750 ve GTX1660 Ti var buna rağmen BF 5'i 1920X1080 ayarlarda bile çok rahat oynayamıyorum. Haritada gezinirken sorun yok 50 60 FPS ile idare ediyor fakat çatışma anında felaket drop yiyorum. Mecburen rahat oynayayım diye 1600X900'lere çektim. Çatışma anında oynayamadıktan sonra Battlefield vakit kaybı.
Bf5 için de Gtx1050ti laptoplar için çok kötü bir kart. Gtx1650, Gtx1650ti veya Gtx1660ti anca kurtarır.