GTX 1050 Ti Düşük FPS Sorunu

fatih.baycu

Kilopat
Merhaba, 2018 Subat ayında arkadaşımla bilgisayar topladık. Ben;
  • Intel i5-7500,
  • Asus B250M-K anakart
  • GSkill 8 GB 2133 MHz RAM
  • Zalman Z3 Plus kasa
  • 1 TB HDD
  • Asus Expediton 1050 Ti aldım.
Arkadaşım da aynı ekran kartını fakat AMD sistem olarak aldı. Ryzen 1500 veya 2500 gibi bir şey, 2400MHz 8 GB RAM aldı.

Arkadaşım PUBG'de ultra ayarlarda 60 FPS alırken ben 30-35 FPS alıyorum, sizce bu nedendir? Ekran kartını sildim günceledim, BIOS güncellemesi yaptım, Windows 1809 kullanıyorum yani her şeyim güncel.
Bence sırf AMD diye 30 FPS fark olabileceğini sanmıyorum.
Bana yardım ederseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkaplanda açık olan uygulamalara/hizmetlere kadar herşey etkiliyor olabilir.

OPENAL ve Microsoft XNA Framework Redistributable 4.0 programlarını göremedim. Birde onları yükleyip dene kardeşim. Ekran kartının sürücüsünü Nvidia'dan değil Asus'un kendi sitesinden yapmanı tavsiye ederim. Çünkü kartın Asus. (Asus, Nvidia'nın sürücü güncelleme programının 1 adım gerisinden gelir. Nvidia'nın yeni çıkarttığı sürücüyü, kendi kartlarında tam olarak stabil çalışabilmesi için yeniden düzenler.) Ayrıca oynadığınız oyunun DirectX dosyaları eksik olabilir. Eksikse onları tamamlamaya çalışabilirsin. Arkadaşının oyunu orjinal olup seninki crackliyse belki o da etki ediyor olabilir. Şu anda aklıma gelenler bunlar.

PUBG oyunun da crack mi oluyor? @Hüzeyfe Daymaz Arkadaşının ekran kartı aynı mı ?
Kartlarımız aynı değil. Lâkin bu crack konusunda aşırı bir bilgim yok. Yani hangi oyunlara yapılabiliyor, hangi oyunlara yapılamıyor tam bilmiyorum. Sadece,günümüzde genelde her oyuna crack yapılabiliyor ya, ona istinaden söyledim. Kusur işlediysem affola.

Yok ekran kartını @fatih.baycu arkadaşa sordum. Arkadaşım 60 FPS alıyor demiş. Bir de hangi harita? İkiniz de aynı haritadayken mi bu durum var? Yeni harita da daha az FPS alınıyor.
o miramar da bile 60 alıyo ben yeni açılan küçük harita bile düşük fps alıyorum ekran kartı modelimiz aynı.
Asus un kendi sitesinde grafik sürücüsü yok sadece asus tweak var oda oc yapmayı ve gpu değerlerini gösteren bir program. oyunum steam'dan alınmış orjinal.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…