GTX 1050 Ti fanlar ne zaman dönmeye başlar?

530712

Centipat
ASUS Expedition GTX 1050 Ti kullanıyorum. Fan ayarı ASUS GPU Tweak uygulamasında Auto modunda fanlar kaç derecede çalışmaya başlıyor veya arkadaşlar fanların belli bir dereceden sonra çalışması bir risk tescil etmiyor mu? Kartım daha yeni termal macundan olabileceğini düşünmüyorum ama böyle kartlarda da fanlar belli bir dereceden sonra çalışıyor normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zero RPM ile genelde 50 derecede açılır.

ASUS Expedition GTX 1050 Ti kullanıyorum. Fan ayarı ASUS GPU Tweak uygulamasında Auto modunda fanlar kaç derecede çalışmaya başlıyor veya arkadaşlar fanların belli bir dereceden sonra çalışması bir risk tescil etmiyor mu? Kartım daha yeni termal macundan olabileceğini düşünmüyorum ama böyle kartlarda da fanlar belli bir dereceden sonra çalışıyor normal mi?

Kartın belli bir dereceden sonra çalışması normal bir sorunda yaratmaz zaten ısınınca fanlar devreye giriyor. Bu sistem odanın ısısını algılayıp ısı fazla düştüğünde kombiyi çalıştıran cihazlardakiyle aynı sistem sadece tersine çevrilmiş hali.

Fanların belli bir dereceden sonra çalışması her hangi bir risk tescil etmez. Ekran kartı gerektiğinde hızını otomatikmen arttırır, gerekmediğinde yani GPU kullanımının az olduğu dilimlerde fanların akışını yavaşlatır. Genelde de 55-60 dereceden sonra fanlar devreye girmeye başlıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı