GTX 1050 Ti G4560 Sistem Önerisi

Debugger

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Üniverste Öğrencisi
Arkadaşlar uygun fiyata bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bütçem 3000TL. Monitörümü ve ekipmanlarımı da yenileyeceğim için kasadan olabildiğince kısıp iyi ekipmanlar almak istiyorum. Sizlerden topladığım sistem hakkında düşüncelerinizi paylaşmanızı ve varsa önerilerde bulunmanızı istiyorum. Monitör önerilerinizide paylaşırsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Not: Ekipmanlar (mause ve klavye) olacak. Ayırmayı düşündüğüm bütçe (Kasa için 2000 - 2500 TL), (Monitör ve ekipmanlar için 600 - 1000.)

Bu mesajı buraya bırakıyorum. Şuanda mobildeyim. Masaüstümde tam da sizin için 2.250 TL'ye toplanmış RX470'li sistem duruyor. Şuan müsait değilim, yarın akşama doğru atacağım.

Eki Görüntüle 216705

Bundan mı bahsediyorsunuz?
Eki Görüntüle 216711

Bunu da alabilirsiniz. Toplam 2.215TL Teknobiyotik'te:

Eki Görüntüle 216712
Evet, bahsettiğim sistem bu. Çok teşekkürler buraya gönderdiğiniz için. Sizin sistem hakkında: bildiğim kadarıyla H110M'de 2 Ram slotu bulunuyor, bunları 2 adet 4GB Ram ile doldurmak mantıksız. Dual channel'ın performansa faydası çok fakat günümüz oyunlarında artık yavaş yavaş 8GB az gelmeye başlıyor. Eğer sizin sistemi alacaksa -ki RX470 daha mantıklı gibi- tek 8GB'lık Ram daha mantıklıdır, daha sonra 8GB ekleyip rahatça dual channel'dan yararlanabilir.
800 TL ye RX470'i nerden buldunuz?

Bu arada ana kartta HDMI olması benim için önemli.
Öncelikle sistem Teknobiyotik'te 2.260 TL civarı. RX470 800 TL değil, KDV'siz fiyatı 800 TL. KDV eklenince 940 civarı oluyor. Neden HDMI istiyorsunuz? Onu da yazarsanız iyi olur. Son olarak eklemek istediğim eğer 1-2 yıla i5 alabilecekseniz Teknobiyotik'te Sapphire RX480 4G 970 TL(KDV eklenmiş hali ). Şimdiden alıp işlemcinizi daha sonra yükseltebilirisiniz.

HDMI da diretmemin nedeni evdeki televizyonumuzun hdmı girişli olması. Zaman zaman televizyona bağlayacağım için hdmı benim için önemli. İkinci olarak seçmiş olduğunuz kasa hiç içime sinmedi Zalman Z3 plus da kalmayı düşünüyorum. Üçüncü olarak 8 GB ram uzun süre fazlasıyla yetecektir. Ama tekli 8GB almakta her zaman yarar var. Son olarak sistemi ileriki zamanlarda yükseltmeyi düşünmediğimi söylemek isterim. Böyle bir sistemi yükseltmeye çalışmak zaten aptalca olurdu. Boşuna darboğaz yapmaya gerek yok. Sizin önerdiğiniz sisteme 300 tl ekleme yaparsam benim istediğim bir hal alacaktır. Aklımda takılan tek soru RX470 250 TL fazladan masrafa değermi?

Uzun bir maraton başlıyor:
H110MPro-VD modelinin HDMI girişi yok. Onun yerine Pro-VH modelini alın. Monitörünüzü de ona göre seçin.
İkinci olarak dediğiniz gibi kasa çok kaliteli değil. F/P olsun ve daha ucuza gelsin diye seçilmiş bir kasa. Bütçeniz varsa dediğiniz kasayı alabilirsiniz. Üçüncü olarak yeni çıkan oyunlar 8GB barajını biraz zorluyor. 1 yıl daha 8GB götürür diye düşünüyorum. Daha sonra 8GB eklemek zorunda kalabilirsiniz. O yüzden tek bir bellek almak daha mantıklı. Son olarak siz bilirsiniz. Demek istediğim 30 TL daha verip RX480 alınıp 1-2 yıl sonra i5 takılabilir. Darboğaz karta veya işlemciye zarar vermez sonuçta ama dediğiniz gibi gerek yok gibi sanki. 250 TL değer mi konusuna gelirsek, bence değer. Siz ne düşünürsünüz bilmem, sonuçta para sizden çıkacak. Buyrun, tam da sizin için hazırlanmış bir video var. G4560 ile GTX1050ti ve RX470'ın performans farkları:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlgi ve alakanızdan ötürü çok teşekkür ederim. Almak için biraz daha zamanım var. Umarım en doğru kararı vereririm.

İlgi ve alakanızdan ötürü çok teşekkür ederim. Almak için biraz daha zamanım var. Umarım en doğru kararı vereririm.
Önemli değil. Zor bir kara olucak gibi. İki kart da sizi üzmez, merak etmeyin. Aldığınızda (ne zaman olursa olsun fark etmez) fotoğraflarını atarsanız çok mutlu olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…