Orda takılma var dedim zaten.O halde bu sizi çok rahatsız ediyorsa ve bunun yerine cansız ve soluk renkleri tercih etmeyi düşünüyorsanız G-Sync ile gidin. Karar sizin. İlk videodaki yırtılma değil yalnız.
Yırtılma ya da dalgalanma videoda gözükmez, zira bunlar görüntü çizilirken oluşmaz. Monitörün görüntüyü aktarması sırasında gerçekleşir. Kayda yansımaz. Bunu G-Sync ile çözebilirsiniz. Fast Sync buna tam olarak bir çözüm değil ve FreeSync kadar da başarılı değil, aynı mantıkla da çalışmıyorlar.
Bu tip bir monitör alacaksanız ekran kartını da yükseltmenizi öneriyorum.
CS için 144 Hz ve üstü almanız daha iyi olacaktır, tabii ki 1ms üstüne çıkmayın.
Göz aşinalığı olabilir. Aynı fiyat düzeyindeki iki monitörü bu tip oyunlarda karşılaştırdığınızda farkı anlayabilirsiniz ancak.1 ms ne? 1 ms GtG değeri mi? O kadar önemli değil. 5 ms altı MBR değerine sahip bir monitör yeterli olacaktır.
Evet, o anki FPS değerine getirir frekansı. Kartı yükseltmeye acele etmenize gerek yok zaten. Yeni nesil kartlar geldiğinde düşünürsünüz.Eğer G-Sync 40 FPS alırken monitör Hertz'ini 40 yapıyosa bence cok iyi bir şey. Ben böyle biliyorum. Doğru mudur? Şu an kartı yükseltemem. Kart 3-4 aylık zaten. Yırtılma çok fazla var o yüzden almak zorundayım. İlerde ekran kartını değiştirince artık.
Tamamdır hocam çok teşekkürler. GTX 1050 Ti için kullanacağım artık monitörü. Sıkıntı olmaz inşallah. Sorunda çözülür umarım.Göz aşinalığı olabilir. Aynı fiyat düzeyindeki iki monitörü bu tip oyunlarda karşılaştırdığınızda farkı anlayabilirsiniz ancak.
Evet, o anki FPS değerine getirir frekansı. Kartı yükseltmeye acele etmenize gerek yok zaten. Yeni nesil kartlar geldiğinde düşünürsünüz.
Asus'un 144 Hz 2K IPS 4 ms modeli ile Acer'ın 1 ms 144 Hz 2K modelini test ettim. Farkı anlamak için şahin olmak gerekiyor.Göz aşinalığı olabilir. Aynı fiyat düzeyindeki iki monitörü bu tip oyunlarda karşılaştırdığınızda farkı anlayabilirsiniz ancak.
Hocam son olarak 42. ve 43. saniyeler arasında olan anlık o takılma sebebi monitörden dolayı olabilir mi?Göz aşinalığı olabilir. Aynı fiyat düzeyindeki iki monitörü bu tip oyunlarda karşılaştırdığınızda farkı anlayabilirsiniz ancak.
Evet, o anki FPS değerine getirir frekansı. Kartı yükseltmeye acele etmenize gerek yok zaten. Yeni nesil kartlar geldiğinde düşünürsünüz.
Anlık olarak GPU kullanımı düşmüş. Monitörle alakası yok.Hocam son olarak 42. ve 43. saniyeler arasında olan anlık o takılma sebebi monitörden dolayı olabilir mi?
İnsan olmak yeterli. Gereksiz olan bir teknoloji olsaydı bu tür yatırımlar yapılmazdı. Test edeceğiniz oyunlar ise FPS türü hareketli oyunlar olmalı.Asus'un 144 Hz 2K IPS 4 ms modeli ile Acer'ın 1 ms 144 Hz 2K modelini test ettim. Farkı anlamak için şahin olmak gerekiyor.
Ben anlamadım, arkadaşlarım anlamadı. İnsan olmak yeterliyse biz bir üst seviyeye geçmişiz. Overwatch ve CS'de denedim. Mağazada değil son kullanıcı olarak denedim bu arada.İnsan olmak yeterli. Gereksiz olan bir teknoloji olsaydı bu tür yatırımlar yapılmazdı. Test edeceğiniz oyunlar ise FPS türü hareketli oyunlar olmalı.
Arkadaş yırtılmadan şikayetçi. Sorunun çözümü G-Sync. G-Sync'den ve akıcılıktan feragat edip IPS monitör mü alacak? Sorunu çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz. Muhalefet yapmaya çalışmıyoruz.G-Sync var diye alıp diğer özelliklerden feragat etmek saçma. Nazım Paşa'nın önerdiğini önermeye gelmiştim.
Ben aktif olarak IPS monitör ve TV de kullanıyorum. Ev sistemindeki tercihim de buna bağlı olarak TN panel oldu.Ben anlamadım, arkadaşlarım anlamadı. İnsan olmak yeterliyse biz bir üst seviyeye geçmişiz. Overwatch ve CS'de denedim. Mağazada değil son kullanıcı olarak denedim bu arada.