GTX 1050 Ti için işlemci önerisi

Biosum güncel şuanda F50 sürümünü kullanmaktayım eğer tercihlerime uygun bir işlemci çıkamıyorsa İntel'e kayabilirim.

Ryzen 5000 serisi tüm işlemciler tercihlerine uygun. Bütçen yetiyor mu mesele bu.

Ryzen 5000 serisi tüm işlemciler tercihlerine uygun. Bütçen yetiyor mu mesele bu.
Cidden piyasayı bilmiyorum ama daha ucuza kaliteli bir şey alınıyorsa alırım. Hedefim 12-13k'yı geçmeyen bir PC toplamak aslında.

Tam söylediğimi kanıtlar nitelikte çok değerli yorumun için sana teşekkür ediyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Cidden piyasayı bilmiyorum ama daha ucuza kaliteli bir şey alınıyorsa alırım. Hedefim 12-13k'yı geçmeyen bir PC toplamak aslında.
Anakartı değiştirmeyecekseniz 3700X alabilirsiniz.

Şu anki anarkatım iyiyse 3700X alıp PC toplarkende anakart almam artık. Olur mu? Bakın istediğim şey geleceğe yönelik olması. Anakartım artık kullanılmaz hale gelirse taktığım parçanın anlamı kalmaz. Ben şu anki PC'imde anakartı değiştirmeyeceğim ama PC toplarken benim eski anakart sıkıntı çıkaracaksa yenisini alırım.

Ben 5600X dediğimde arkadaş anakartını atmamıştı daha, o yüzden bana kızgın atacağınıza mesajların sıralamasına bakın.
Eğer bütçeniz varsa yükseltme yapabilirsiniz, 3700X 5600X ile benzer fiyatta ama 5600X oyun için daha performanslı.

İndirim kovalarsanız 13k' ya gelir.

R7 3700X aklıma yattı. İleride parça destek konusunda bana sıkıntı çıkartır mı? Ben cidden yeni nesil bir şey almak istiyorum sebebi ise gelecekte yeni bir şeyler aldığımda bana sıkıntı çıkarmaması için aslında. Şu anki bilgisayarıma hiç dokunmam biraz daha para biriktirim toplu alabilirim. Az kaldı toplamama 6-7 aya inşallah toplayacağım. Belki o zamanda da R5 5600X işlemciye bakabilirim. Peki şu an sıfırdan bir PC topladığımı varsayarsak RTX 3060 Ti ve R5 5600X işlemciye anakart olarak ne önerirsiniz?
Şimdi sorduğum soruya cevap oldu. Cidden çok sağolun .

3k desem olur mu ? 3k'yı geçerse 100-200TL oynarım.

2800 TL'ye R5 5600x ve 500 TL'ye B450 S2H V2 alınabiliyor fakat yeni üretim S2H'ler kutudan çıktığı gibi güncel BIOS kullanıyor mu onu bilmiyorum. Ryzen 5000 için güncel BIOS'a ihtiyaç duyuyor B450'ler. Anakartına hemen alıp takabileceğin Ryzen tarafında R5 3600 var, 5600x'e kıyasla bir %15-25 civarı daha yavaş oynanılan oyuna ve ayarlara göre çok değişiyor bu farklar. Eğer ayarları kökleyip ultra ray tracing açacağım falan diyorsan o zaman fark görmezsin. Internette kendin bakabilirsin testlerine. Fiyatı 1680 TL.

Intel tarafında ise bütçen dahilinde 11400F var, 2265 TL şu an ve yanına eli yüzü düzgün bir B560 ya da Z490 anakarta ihtiyacın var. Onların fiyatları ise 1000-2000 TL civarlarında. Mesela B560M Bazooka 1370 küsür TL. Ucuz B560 yok mu? Var. Ama gerçekten çok kalitesizler. Intel AMD gibi değil, 5600x'i S2H gibi 500 liralık anakarta tak, gayet rahat çalışıyor, güç tüketimi düşük çünkü. Fakat 11400F'i kötü bir anakarta takarsan o kadar iyi beslemiyor işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…