GTX 1050 Ti için sistem önerisi

Murat006

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Yakın zamanda ekran kartı arızamdan dolayı Asus 1050 Ti Strix aldım. Ekran kartımdan memnunum ancak işlemcinin yetersiz kaldığını düşünüyorum. Bu yüzden mevcut parçalarımın kullanabildiğim kısımlarını kullanarak yeni bir sisteme geçmek istiyorum. Uzun süredir bu konulardan uzak kaldığım için yardımınızı rica ediyorum. Bu arada hemen gelip buraya konu açmadım benzer konuları okudum araştırmaya da devam ediyorum ancak yine de danışmak istedim.

Aşağıda mevcut sistemime ait bilgiler yer alıyor. Sonrasında 2000 TL bütçe ile sizlerden işlemci, anakart ve RAM önerileri istiyorum AMD yada Intel fark etmez tek istediğim ileride 1060-1070 modelleri gibi modellere geçersem onları da besleyebilsin.
Mevcut sistem şu şekilde:
  • -AMD FX 6100 işlemci (işlemci üzerinde TT Cpu soğutucu var ve OC durumda kullanıyorum)
  • -Gigabyte 970 gaming anakart
  • -Corsair 2x4 GB DDR3 RAM
  • -Samsung 120 GB SSD
  • -WD 2 Tb 7.2k rpm harddisk
  • -500 w PSU Gigabyte kasa ile birlikte (Belki sistem değişikliği ile problem olmasada tedbir amaçlı PSU'da değiştiririm)
  • -Ve yeni aldığım Asus 1050 Ti
Açık şekilde görüşlerinizi hatta varsa taksit ile ürün alabileceğim siteleri bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef o platformda yükseltme yapıp tam performans alabileceğin sadece FX 8350 var. O da yüksek güç tüketimi ve gereksiz fiyata sahip. Eldekileri satıp yeni nesilden Ryzen veya Intel bir sisteme geçmek daha iyi olur.

Maalesef o platformda yükseltme yapıp tam performans alabileceğin sadece FX 8350 var. O da yüksek güç tüketimi ve gereksiz fiyata sahip. Eldekileri satıp yeni nesilden Ryzen veya Intel bir sisteme geçmek daha iyi olur.

Şöyle ki zaten platformu değiştirmek istiyorum. DDR4 bir anakart ve sistem istiyorum. SSD, harddisk, kasa ve ekran kartımı kullanacağım kalan Anakart, işlemci ve ram i yeni alacağım.

Merhabalar,

Bu yüzden mevcut parçalarımın kullanabildiğim kısımlarını kullanarak yeni bir sisteme geçmek istiyorum.
Ben bu kısımdan aynı platformda devam edeceğini anlamışım kusura bakma.
Anakart olarak bunu, işlemci olarak bunu, RAM olarak da bunu tercih edebilirsin. Olabildiğince düşük fiyatlı parçalara baktım (anakart B350 olmak kaydıyla) ancak dolar kuru belli, eski kur olsaydı R5 2400G'li olabilirdi sistem, PSU şimdilik kalabilir. Eldeki parçaları satıp işlemciyi yükseltebilirsin veya farklı özellikle RAM'ler seçebilirsin.

Ryzen 3 gibi leş bir işlemci dışında ne alıyorsan al diyorum. R3 1200 kullanıyorum.

@Froter
Ryzen 3 işlemciler giriş seviye sistemler için kötü bir işlemci değil.
Tecrübelerini paylaşmanı rica ediyorum. Neye dayanarak bu yorumu yaptığını açıklarsan ona göre alacaklara veya almayacak olanlara bir ön bilgi olur.
Eğer laf olsun torba dolsun diye böyle bir yorum yapıyorsan yapma lütfen.

@Froter
Linklerini attığım videolara bakmanı rica ediyorum. Sorun senin yaptığın ayarlarda olabilir.
İşlemci güç yönetiminden en düşük işlemci durumunu 100% yaparak kullan bir süre. Farkını göreceksin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

PUBG'de çok sıkıntı yaşadığımı düşünüyorum. Monitörüm 1366x768 60hz ve dönüştürücü ile bağlı hdmı to vga. Belkide monitörden dolayıdır. @Mevlüt Çetinkaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…