GTX 1050 Ti ile i7 11700K kullanılır mı?

MrRangora

Femtopat
Daha fazla  
Bu konularda hiçbir bilgim yok denebilir. GTX 1050 Ti i5 4400 var ve işlemcim artık iş görmüyor. Yeni nesil bir işlemci almak istiyorum ama uyum sorunu gibi bir şeyler duydum. i7 11700K almak istiyorum. Herhangi bir sorun sıkıntı yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet kullanılır. Herhangi bir problem yaşamazsın.

Sadece anakart - işlemci uyumunun olması yeterli.

Darboğaz sorunu olmaz ileride ekran kartınızı değiştirirsiniz sorun çözülür ekran kartı darboğazı işlemci darboğazından çok daha iyidir.

Kullanılır ama seçtiğin işlemci, ekran kartına göre bence fazla güçlü. Eğer oyun oynayacaksan maximum bütçeni belirt ve kendi ekran kartını da(hatta komple sistemini) satıp Ryzen 5600+B450 anakart+ daha iyi bir ekran kartı al.

Son düzenleme:
Lütfen yanlış yönlendirme yapmayalım. İlk öncelikle işlemci yükseltmeniz için işlemci soketi uyumsuzluğundan dolayı artı olarak yeni bir anakarta ihtiyacınız olacak. i7 11700K işlemcisi LGA1200 soketli bir işlemci ayrıyeten istediğiniz işlemcide "K" ibaresi bulunmakta bunun için O.C yapmak isteyebilirsiniz. Z400 ya da Z500 serisi anakarta ihtiyacınız olacak (Hız aşırtma yapabilmek için). Darboğaza gelecek olursak ekran kartınızın tamamı kullanıldığı, kullanılmasa bile işlemcinizin %100 kullanmadığı bir senaryoda darboğaz söz konusu değildir. Özetleyecek olursak i7 11700K, 1050 Ti ekran kartınızı hayli hayli besleyecektir. Örnek olarak Valorant oyununu söyleyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…