GTX 1050 Ti ile R5 3600 darboğaz yapar mı?

Bende bunu anlatmaya çalıştım hocam, arkadaş anlamamakta ısrar etti

Ben de bunu anlatmaya çalıştım hocam, arkadaş anlamamakta ısrar etti
YouTube'da açıyorlar bir video, diyor ki videoda "Darboğaz güçlü bileşen ile güçsüz bileşen arasında olur." Kafalarına göre şeyler uyduruyorlar, neymiş ekran kartı darboğazı. Bir de gelmiş darboğazın ne olduğunu öğren diyor ahahaha.

Diğer bileşenleri halletim bir tek işlemci kaldı o yüzden.

Merhabalar. GTX 1050 Ti ekran kartına AMD Ryzen 5 3600 takarsam darboğaz yapar mı?

Yapmaz GTX 1050 Ti güçlü değil yani güçlü bir işlemcide istemez ama senin işlemcin çok iyi.

Ryzen 3 2600 ya da Ryzen 5 3100 alıp para tasarufu yapıp daha iyi bir ekran kartı alabilirsin.

Diğer bileşenleri halletim bir tek işlemci kaldı o yüzden.
Anladığım kadarıyla elinizde 1050Tİ bulunuyor, siz de bunun üzerine sistem kurmaya çalışıyorsunuz. Diğer parçaları satın almadıysanız bütçe belirtebilir misiniz?

Bir de, seçtiğiniz anakart nedir? Ona göre işlemci önerebiliriz.

B450M bütçem 2000TL'ye kadar olur.

Bu arada darboğaz demek işlemcinin gücünün ekran kartını beslemeye yetmemesidir. işlemci çok güçlü olursa ekran kartı da tam verimle çalışır, sorun olmaz. Sanırım anlatmak istedigin şey darboaz değil de başka bir şey olabilir mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…