GTX 1050 TI Isı Sorunu

Işıklı_Pc

Decapat
Öncelikle selamun aleyküm. Bilgisayardan pek anlayan biri değilim. Aldığım ekran kartı GTX 1050 TI. Boştayken 35-36 derece sıcaklıkları görüyorum fakat oyunda 73 derecelere çıkıyor. MSI Afterburner'ı otomatik bırakıyorum, fan hızını kendisi ayarlıyor. Dereceler normal mi? Bir de fanın daha hızlı çalışıp ses çıkartması ömrünü kısaltır mı? İzlediğim videoda 68'i geçmiyordu ısı. Yardım ederseniz mutlu olurum.

Yılın en sıcak ayındayız 73 derece gayet normal bir değer endişelenmenize gerek yok. Fan hızını da sıcaklığa göre kendisi ayarlayacaktır merak etmeyin.

Uygulama zaten sıfır ayarındaysa 60 dereceye kadar fanlar çalışmaz. Yük altında da o sıcaklıklar çok büyük problem yaratmaz.

Ancak yine de içim rahat etsin derseniz Msi Afterburner yazılımında fan ayarlarını kendiniz yapıp fanları daha düşük sıcaklıklarda çalışacak şekilde ayarlayarak ekran kartını daha serin tutabilirsiniz.

Ek bir not: Böyle bir durumda "ısı" terimi kullanılmaz. "Sıcaklık" terimi daha doğru olacaktır:kıkırda:

Uygulama zaten sıfır ayarındaysa 60 dereceye kadar fanlar çalışmaz. Yük altında da o sıcaklıklar çok büyük problem yaratmaz.

Ancak yine de içim rahat etsin derseniz Msi Afterburner yazılımında fan ayarlarını kendiniz yapıp fanları daha düşük sıcaklıklarda çalışacak şekilde ayarlayarak ekran kartını daha serin tutabilirsiniz.

Ek bir not: Böyle bir durumda "ısı" terimi kullanılmaz. "Sıcaklık" terimi daha doğru olacaktır:kıkırda:
Katılıyorum. Isı kelimesi daha çok farklı ortamların birbiriyle karşılaştırılmasında kullanılır.
Bir nevi ''transfer'' kelimesi ile alakalıdır.

Son düzenleme:
oyun oynarken gördümüğüm ekran kartım gibi 73 ten yukarıya çıktığını görmedim
Fanları daha hızlı çalıştırmanın kartın ömrünü azaltacağını sanmam. Ek olarak kasada hava akışını sağlamakta sıcaklığı düşürür. Eğer kartınızın ısındığını düşünüyorsanız 65'e sabitlememeniz için bir neden yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı