GTX 1050 Ti kullanımı çok düşük

İşletim sistemi
Windows 10

Darvixx

Hectopat
Fotoğrafta görmüş olduğunuz gibi GPU kullanımım %10 veya daha da düşük seviyede oluyor. 4 yıldır böyle bir sorunla karşılaşmıyordum. Driverlar güncel.

Sistemim i3 7100 GTX 1050 Ti 8 GB 2133 MHz RAM.
Aynı zamanda ne CPU ne GPU sıcaklığı %60'ı geçiyor.

Dosya Ekleri

• darboğaz.png
    2,2 MB · Görüntüleme: 86

Sorun sadece Valorant'ta mı oluyor?
Sadece Valorant'ta oluyorsa normal işlemci bazlı oyun ama eğer diğer oyunlarda da aynı sorunu yaşıyorsanız:
Denetim Masası/Donanım ve Ses/Güç seçenekleri oradan dengeli mod yapın.

Valorant'ın efsane ötesi optimizasyonu yüzünden oluyor sanırım. Zaten Valorant gibi bir oyunda, özellikle çözünürlük ve grafikler düşük ise fazla GPU kullanımı beklemeyin. Grafikleri biraz yükseltirseniz işlemci biraz daha rahatlar.

Fotoğraftan anladığıma göre 4:3'de ve Low ayarlarda oynuyorsunuz bu yüzden alabileceğiniz maksimum çözünürlük ve ayarları yapın.

4:3 ve Low ayarlarda oynuyorum doğru fakat sadece bu oyunda olmuyor örneğin FIFA 21 de de oluyor.

Ve sorun şu 2-3 ay öncesine kadar çok rahat akıcı bir şekilde oynayabiliyordum ama bir gün kalktığımda böyle saçma bir şey oldu. Ne yapsam düzeltemedim. Oyun hep takıla takıla gidiyor. Ekran akıcı değil ben de HDD de mi sorun var diye merak ettim ama donanımları test ettiğimde hepsi sağlıklı çıktı.

4:3 ve Low ayarlarda oynuyorum doğru fakat sadece bu oyunda olmuyor örneğin FIFA 21 de de oluyor.

Arka planda işlemciye yüklenecek bir uygulama açık mı? Virüs taraması yaptınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…