GTX 1050 Ti Oyunlarda dış mekanlarda düşük GPU kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10
Yer
İstanbul
Arkadaşlar oynadığım oyunlarda dış mekanlarda GPU kullanımı düşüyor. Fakat iç mekanlarda böyle bir sıkıntı yok. Bugün Mafia 2'de bizzat denedim Joe'nun apartmanına girdiğimde GPU kullanımı %99'un altına inmedi. Fakat dışarı çıktığımda GPU kullanımı düşüyor. Yani objenin fazla olduğu yerlerde düşüyor. Bu sadece Mafia 2 ile alakalı değil. Her oynadığım oyunda oluyor. Ayarlar en yüksekte her oyunda onu da belirteyim.

Sistemim:
CPU: AMD FX 8120.
GPU: MSI GTX 1050 Ti Gaming X.
RAM: Kingston HyperX DDR3 8 GB 1600 MHz.
Anakart: Gigabyte GA-78LMT.
PSU: Xigmatek XCP-500W 80+

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (2).png
    Ekran Görüntüsü (2).png
    883,1 KB · Görüntüleme: 62
  • Ekran Görüntüsü (3).png
    Ekran Görüntüsü (3).png
    720 KB · Görüntüleme: 69
  • Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    1.017,5 KB · Görüntüleme: 56
Arkadaşlar oynadığım oyunlarda dış mekanlarda GPU kullanımı düşüyor. Fakat iç mekanlarda böyle bir sıkıntı yok. Bugün Mafia 2'de bizzat denedim Joe'nun apartmanına girdiğimde GPU kullanımı %99'un altına inmedi. Fakat dışarı çıktığımda GPU kullanımı düşüyor. Yani objenin fazla olduğu yerlerde düşüyor. Bu sadece Mafia 2 ile alakalı değil. Her oynadığım oyunda oluyor. Ayarlar en yüksekte her oyunda onu da belirteyim.

Sistemim:
Nvidia denetim masasından 3D ayarların yönetilmesi kısmından program ayarları sekmesine tıklayın, Mafia II'yi seçtikten sonra tercih edilen grafik işlemciyi genel ayarları kullanın olarak değil de yüksek performanslı nvidia işlemcisini seçin

Ayarları yükseltip ekran kartına yüklenin.
Ayarlar en yüksekte belirttiğim gibi.
Nvidia denetim masasından 3D ayarların yönetilmesi kısmından program ayarları sekmesine tıklayın, Mafia II'yi seçtikten sonra tercih edilen grafik işlemciyi genel ayarları kullanın olarak değil de yüksek performanslı nvidia işlemcisini seçin
O ayarı bulamadım hocam, SS atma şansınız var mıdır?

Oyun DirectX 9 olduğu için işlemcinin tek çekirdeğine yükleniyordur. İşlemcinin genel değil de ayrı ayrı çekirdek kullanımına bakarsanız çekirdeklerden birinin kullanımının %100 olduğunu görürsünüz. Bu durumda işlemci darboğaz yapıyor. Aynı durum ETS 2'de başıma gelmişti. DirectX 11 ile bu sorunu çözmüştü ETS 2. Yani yeni nesil grafik motorlu oyunlarda bu durum olmaması gerekir.

Masaüstü PC olmasından mütevellit ben de bu ayar yok.
Oyun DirectX 9 olduğu için işlemcinin tek çekirdeğine yükleniyordur. İşlemcinin genel değil de ayrı ayrı çekirdek kullanımına bakarsanız çekirdeklerden birinin kullanımının %100 olduğunu görürsünüz. Bu durumda işlemci darboğaz yapıyor. Aynı durum ETS 2'de başıma gelmişti. DirectX 11 ile bu sorunu çözmüştü ETS 2. Yani yeni nesil grafik motorlu oyunlarda bu durum olmaması gerekir.
Crysis 2'de de bu durum söz konusu hocam, DX 11 ile oynuyorum onu, onda da var. Bir türlü çözemedim şu sorunu. 2 haftadır başımda illet. Metro 2033 ve Metro Last Light'ta karttan tam verim alabiliyorum ama onu anlamadım.

Sistemim:
Genelde oyun ekran karti icin cok duşuk kaldiginda olar bendede bazi oyunlarda low ayarlarda ve ya high ayarlarda kasiyokan very haya alarak duzeltile bilir

Single channel 8Gb RAM yüzünden. Dış mekanlarda işlenmesi gereken doku artıyor. Hal böyle olunca günümüz oyunlarında RAM bazı oyunlarda ekran kartına darboğaz yapabiliyor:
lol.PNG

Single channel 8Gb RAM yüzünden. Dış mekanlarda işlenmesi gereken doku artıyor. Hal böyle olunca günümüz oyunlarında RAM bazı oyunlarda ekran kartına darboğaz yapabiliyor: Eki Görüntüle 607275
Hocam videodan SS aldınız sanırım, linkini atabilir misiniz videonun bir de izleyeyim. Teşekkürler

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı