GTX 1050 Ti Oyunlarda FPS'nin Yarı Yarıya Düşmesi

n0pr0bLem

Decapat
Öncelikle merhaba, benim şikayetim zaten başlıkta da yazıyor. Daha geçen yaz CS:GO'dan 300 FPS alıyordum şu an 40-70 FPS arası. Geçen yaz Sea of Thieves'den 60 FPS sabit alıyordum şu an 20-30 FPS arası ve bu yazı da bu şekilde geçirmek istemiyorum. Arkadaşla Far Cry 5'e başlayacaktık, iptal ettik. Acaba bilgili bir kişi bana ne yapmam gerektiğini söyleyebilir mi?
Ha bu arada kullandığım PC, Asus GL553 VE modelli oyuncu bilgisayarı GTX 1050 Ti var, 16 GB RAM var ve i7 7700HQ işlemci var. Fanlarında sıkıntı yok. En güncel sürücü kurulu her ayar performans modunda ama değişen bir şey yok, hatta Asus'un kendi teknik servisine gitmiş olmasına rağmen yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba yapacağınız iki şey var: 1- MSI Afterburner'ı kuruyorsunuz, izleme kısmına CPU ve GPU (işlem hızı, kullanımı, sıcaklığı), voltajı, FPS'i ekliyorsunuz. Sonra takibe başlıyorsunuz, oyun oynanırken özellikle fps düşüşünün olduğu anda sıcaklık değerlerini kontrol ediyorsunuz. Böylece sorunun termal kaynaklı olup olmadığını anlayacağız.
2- DDU ile güvenli modda ekran kartı sürücülerini komple silerek, manuel olarak tekrar yükleyeceksiniz. Bunun da yapılışını anlattım aşağıda.

Ekran kartı sürücüsünü yüklerken önceki sürümleri deneyin. Aynı sorun bende vardı eski driver kurarak çözmüştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…