GTX 1050 Ti Performans sorunu

sasomelih1

Decapat
Black Desert Online, GTA5, PUBG ve CS:GO oynuyorum. Son 2 hafta civarı GPU kullanımım çok düşük ve FPS drop alıyorum. FPS değerlerim çok düşük. Bu arada oyunları öyle Ultra'da oynayayım diye bir kaidem yok, çoğu ayarlar düşük-orta arası. Eskiden Black Desert alta alıp PUBG bile oynardım, böyle bir sorunum yoktu. Ne oldu bilmiyorum.

Edit 1: RAM'im 8 GB idi, RAM'dendir diye 8 GB daha RAM aldım, şu an 16 GB. Sorun aynı.
Edit 2: Sorun sistemseldir diye Orijinal Windows 10 Pro aldım ve temiz format atıp tüm driverlerimi tekrar yükledim ama sorun düzelmedi.

Sistemim:
Ryzen 5 1600
16 GB 2400 MHz CL15 RAM
ASUS GTX1050 Ti CERBERUS GAMING OC GDDR5 4GB 128Bit DX12
240GB SSD

Black Desert

CS:GO

Sizce sorun neyden kaynaklanıyor, bir türlü çözemedim bu problemi.

Biosu güncellemiş miydiniz? Eğer güncellediyseniz bir önceki sürüme dönmeyi deneyin. Güncellemediyseniz de güncelleyin lütfen.

BIOS eski sürüme aldım sorunum çözüldü ama söyle bir sorun var DOCP ayarlarını açtığım gibi FPS'im yine ölüyor anlamadığım acaba RAM'larim mi uyumsuz çalışıyor memtest+ yaptım orada uyum sorunu gözükmüyor DOCP ayarlarını elle yapmam gerekiyor sanırım o iştende anlamıyorum kısadacası şu an 2400 olan RAM'larımi 2133 kullanmak zorundayım.
Up! Edit: Arkadaşlar bu sorunu yaşayan varsa çözemiyorsa benim çözdüğüm yolu deniyebilir biosunuzu güncelleyin ve XMP ayarlarınızı açın hiçbir şeye dokunmadan ama anakartınızın modunu değiştirmeyin anakartı performans moda aldığım gibi deliriyor bilgisayar oyunlarda FPS pert.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…