GTX 1050 Ti R3 2200G sistem çok ısınıyor

401533

Hectopat
Bilgisayar da 5 adet fan var 2 tanesi ekran kartının. Önceden 1 saat kullandığımda çok soğuk olurdu ama şimdi monitöre / kasa camına elimi götüremiyorum. Sizce termal macun mu değişmem gerekiyor 2 yıldır değişmedim?

PC sistemleri;
MSI GTX 1050 Ti.
AMD Ryzen 3 2200G.
8 GB RAM.

MSI A320M Pro-E AMD A320 soket AM4 DDR4 3200(OC) anakart​

İşlemci macun değiştirme işlemcini kendim yapabiliyorum fakat ekran kartında macun değişimi biraz daha karışık ve zor bir işlem. Bunun için ben bilgisayarcıda yaptırmıştım. Macun yenilemesi ve toz temizliği 30 TL almıştı benden. Bende 3 yıl kadar değiştirmedim ekran kartının macununu. Bilgisayarcı macunu ile 20 derecelik düşüş yaşadım. Muhtemelen sizde 10-15 dereceye kadar düşüş yaşarsınız macun yenilemesi ile.

Hem işlemci hemde ekran kartınınkini mi değiştireyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an PES 21 oynuyorum.

İşlemciniz yük altındayken 80 derece üstü sıkıntılıdır gayet iyi ancak 2 yıldır termal macunu yenilenmemesi biraz dikkat ceksede değiştirmenizi öneririm kasanızıda mümkünse daha çok hava silkilasyonu olan kasayla değiştirin. Ama şu anlık genel bir temizlik yapsanız iyi olur.

Tamamdır bilgisayarcı ile konuşmaya gidiyorum, teşekkürler hayırlı akşamlar hepinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…