GTX 1050 Ti Ryzen 3 1300X sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Alltair

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Kingston 8GB HyperX Fury Black DDR4 3000MHz CL15 1.35V PC Ram
SSD veya HDD modeli
WDC WD10EZEX-08WN4A0 (1TB) HDD -
Ekran kartı
MSI GEFORCE GTX 1050 TI GAMING X 4G 4GB GDDR5 128b
Anakart
MSI B350M GAMING PRO Amd B350 Soket AM4 DDR4 3200(
İşlemci
AMD Ryzen 3 1300X Soket AM4 + Wraith Soğutucu 3.5
HD Tune ile HDD ve SSD taraması yaptım ancak bir hataya rastlamadım. Ekran kartı sürücüm güncel durumda, diğer sürücüleri kontrol etmeyi ya da güncellemeyi maalesef bilmiyorum. Windows 10 kullanıyorum ve o da güncel durumda. Mavi ekran hatasını bilgisayarı kullanırken durduk yere alıyorum. Ayrıca aldığım sırada da bilgisayar üzerinde yük olmuyor, yok yere mavi ekran veriyor gibi bir şey. Öte yandan belleği çıkarıp yuvasını değiştirdim ve düzgünce taktığımdan da emin oldum fakat sorun devam etti. 2 defa mavi ekran aldım fakat ilkinin minidump dosyası maalesef yok, neden bilmiyorum. Ayrıca ilk mavi ekrandan sonra bilgisayar ne kadar denesem de açılmadı. Kasanın çalışmasına rağmen ekran gelmedi. Bunun yanı sıra klavye ve farenin de ışıkları yanmıyordu. Daha sonra BIOS pilini çıkarıp 30 dakika kadar bekledikten sonra tekrar taktım ve sanıyorum ki BIOS ayarları sıfırlandı. Varsayılan ayarlarla devam et seçeneğini seçerek bilgisayarı ilk mavi ekrandan sonra düzgünce açabilmeyi başardım. Fakat ertesi gün, gayet iyi bir durumdayken bilgisayar tekrardan durduk yere mavi ekran verdi. 1 adet minidump dosyası mevcut. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Minidump.rar

Logitech yazılımlarını kaldırın.

BİOS Güncelleyin.

RAM Testi yapın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

HD Tune ile HDD ve SSD taraması yaptım ancak bir hataya rastlamadım.

Demişsiniz* ama "Health" kısmı ne durumdaydı?

BIOS güncel değilmiş, dediğiniz gibi en güncel sürüme yükselttim fakat bunu yaparken anakart firmasının sitesindeki "beta" sürümü yerine ondan bir önceki, beta olmayan son sürümü kullandım. Yine de daha güncel olmuştur diye düşünüyorum, yanlışsam lütfen düzeltin. Onun haricinde sistemimde hiçbir Logitech yazılımı yoktu. Kullandığım fare Logitech fakat herhangi bir yazılımı yüklü değildi. Bahsettiğiniz "Health" kısımlarını da görsel olarak ekliyorum. İlgilendiğiniz için teşekkür ediyorum bu arada. Bunların yanı sıra bir şey daha var. Bilgisayar herhangi bir işlem yapmadığı bir durumda olsa dahi, inanılmaz derecede kısa bir sürede ekran kararıyor. Sanki ekran koruyucu özelliği açıkmış da bilgisayar başında olmadığımda ekran beklemeye geçiyormuş gibi. Fakat bununla alakalı tüm ayarlar kapalı, dolayısıyla ekranın bu şekilde beklemeye geçmiyor olması gerekmez mi? Fareyi hareket ettirdiğimde ekran geri geliyor. Beklemeye geçme süresi ise yaklaşık 60 saniye sanırım (en fazla 120 saniyedir).
Son olarak, sistemimi yaklaşık 1 hafta önce formatladım ve bilgisayarı çok az kullandım ancak bunu bir bellek ile manuel şekilde değil de, Windows'un sistemi sıfırlama yöntemiyle gerçekleştirdim. Birkaç arkadaşım sorunun yazılımsal olabileceğini, yaptığım işlemin Windows dosyalarını silmediğini ve mavi ekrana sebep olan bir virüs varsa, garanti olması için bellek ile format atarak Windows'u yeniden kurmamın gerekebileceğini söylediler. Bu da bir etken olabilir mi?

Dosya Ekleri

• hdd.png
    hdd.png
    30,2 KB · Görüntüleme: 35
  • ssd.png
    ssd.png
    28,2 KB · Görüntüleme: 33
BIOS güncel değilmiş, dediğiniz gibi en güncel sürüme yükselttim fakat bunu yaparken anakart firmasının sitesindeki "beta" sürümü yerine ondan bir önceki, beta olmayan son sürümü kullandım. Yine de daha güncel olmuştur diye düşünüyorum, yanlışsam lütfen düzeltin. Onun haricinde sistemimde hiçbir Logitech yazılımı yoktu. Kullandığım fare Logitech fakat herhangi bir yazılımı yüklü değildi. Bahsettiğiniz "Health" kısımlarını da görsel olarak ekliyorum. İlgilendiğiniz için teşekkür ediyorum bu arada. Bunların yanı sıra bir şey daha var. Bilgisayar herhangi bir işlem yapmadığı bir durumda olsa dahi, inanılmaz derecede kısa bir sürede ekran kararıyor. Sanki ekran koruyucu özelliği açıkmış da bilgisayar başında olmadığımda ekran beklemeye geçiyormuş gibi. Fakat bununla alakalı tüm ayarlar kapalı, dolayısıyla ekranın bu şekilde beklemeye geçmiyor olması gerekmez mi? Fareyi hareket ettirdiğimde ekran geri geliyor. Beklemeye geçme süresi ise yaklaşık 60 saniye sanırım (en fazla 120 saniyedir).
Son olarak, sistemimi yaklaşık 1 hafta önce formatladım ve bilgisayarı çok az kullandım ancak bunu bir bellek ile manuel şekilde değil de, Windows'un sistemi sıfırlama yöntemiyle gerçekleştirdim. Birkaç arkadaşım sorunun yazılımsal olabileceğini, yaptığım işlemin Windows dosyalarını silmediğini ve mavi ekrana sebep olan bir virüs varsa, garanti olması için bellek ile format atarak Windows'u yeniden kurmamın gerekebileceğini söylediler. Bu da bir etken olabilir mi?

Doğru BIOS sürümünü indirmişsiniz.

Ekran kararma sorununu tam anlamadım lakin "Windows arama kısmına" "güç ve uyku" ayalarına bakın oradaki bütün ayarlar "hiçbir zaman" olarak yapmışsanız Windows arama kısmına "Güç planı" yazın, kullandığınız plana "plan ayarlarını değiştir" tıklayın o kısımdan da "hiçbir zaman" yapın. Monitör ayarlarında "eco" mod gibi bir kısım var mı ona bakın. Sorununuz çözülmediyse fareyi çıkarıp test edin.

Sıfırlama işlemi arkadaşın dediği gibi bazı virüsler içinde kalabilir ve nadiren de olsa mavi ekrana yol açabilir sıfırlama, ben defalarca sıfırlama yapmışlığım var bir soruna rastlamadım.

Dediklerinize baktım fakat her kısımda seçenek "hiçbir zaman" idi. Yine de teşekkür ediyorum. Diskler ile alakalı yorumunuz nedir acaba? "Health" kısmında bir problem görünüyor mu? "Error Count" yazan kısımlarda "200" gibi sayılar görmek korkuttu açıkçası fakat elbette siz daha iyi biliyorsunuz. Ek olarak, MemTest86 sonucunu da ekledim.

Dosya Ekleri

• memtest.jpg
    memtest.jpg
    182,1 KB · Görüntüleme: 19

Technopat Haberler

Geri
Yukarı