Çözüldü GTX 1050 Ti Ryzen 5 2600X CS:GO drop sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

spoZusician

Hectopat
Öncelikle iyi forumlar arkadaşlar, CS GO oynarken ani FPS düşmeleri yaşıyorum. Bir yere baktığımda 300 olan başka bir yere dönünce 180'e falan düşüyor ve bazen de drop yiyoyorum.
Sistemim:
Anakart: ASUS TUF X470 PLUS GAMING.
Ekran kartı: MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4G.
CPU: AMD Ryzen 5 2600X.
PSU: High Power 600W eco.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tam olarak sorunu nasıl çözdünüz?
Ben de 3600 + 1050 Ti + MSI 450 tek modül 16 GB RAM ile benzer bir sıkıntıyı yaşıyorum. Stok fanı çıkardım Arctic 34 taktım maalesef sorun devam ediyor.

Ben RAM'leri çift kanal yaptım düzeldi.
1- Hangi çözünürlükte oynuyorsun?
2- Detaylı grafik ayarların nedir?
3- Çoklu CPU kullanımı oyunda açık mı?
4- Konsoldan Fps_max 0 komutunu kullanıyor musun?
5- Isı değerlerin nasıl?
6- RAM'ler tek kit mi?
7- NVIDIA denetim masasından, oyun için tüm ayarlarını performans odaklı yaptın mı?
8- Tüm sürücülerin güncel mi?

180 FPS'de kotu değil bence :D eskiden 60 FPS oynamak zorundaydım 180I bulamayan da var FPS sabitlemeyi dene işe yarıyor eski sistemimde sabitlemeyince 90 80 FPS alıyordum ama senin gibi kafamı çevirince 40 50'ye kadar düşüyordu 60'a sabitledim düzeldi.

1- Hangi çözünürlükte oynuyorsun?
2- Detaylı grafik ayarların nedir?
3- çoklu CPU kullanımı oyunda açık mı?
4- Konsoldan FPS_MAX 0 komutunu kullanıyor musun?
5- Sıcaklık değerlerin nasıl?
6- RAM'ler tek kit mi?
7- NVIDIA denetim masasından, oyun için tüm ayarlarını performans odaklı yaptın mı?
8- Tüm sürücülerin güncel mi?

Öncelikle 1280x1024 oynuyorum grafik ayarlarımın fotoğrafı;

baab.png

FPS_MAX 0 kullanıyorum RAM tek kit 8 GB 3000MHz ve 3000MHz'de çalışıyor. Isı değerlerim;

Adsız.png

Ve not olarak benim anakartım 8 pin güç girişli benim PSU'dan 4 pin çıkıyor ben 4 pin to 8 pin kullanıyorum bunun da bir etkisi olur mu?
NVIDIA sürücüleri ve tüm sürücüler güncel ve NVIDIA performans ayarlı.
180 FPS'de kotu değil bence :D eskiden 60 FPS oynamak zorundaydım 180I bulamayan da var FPS sabitlemeyi dene işe yarıyor eski sistemimde sabitlemeyince 90 80 FPS alıyordum ama senin gibi kafamı çevirince 40 50'ye kadar düşüyordu 60'a sabitledim düzeldi.

Ama sabitleyince de 120 FPS'deki akıcılıkla 240'daki aynı olmuyor maalesef.

Direkt 8 pin girişli PSU takmanı öneririm. İkinci olarak, detaylı grafik ayarlarında şu iki detayı kapat. Keskinliği yumuşatma modu kapalı olacak. Doku filtreleme modu 2X olsun. Bu ayarları yaptıktan sonra attığım videodan, NVIDIA denetim masasından yapılan ayarları yap. Daha sonra tekrar test et.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Doku filtreleme ve keskinliği yumuşatma 4X yapmamın nedeni adamları daha net görebilmek için ve bu sistem CS GO için fazla güçlü değil mi bu FPS düşmesinin olması garip değil mi? Ve NVIDIA ayarlarını yaptım şu anlık drop yok ve o PSU olayı bir sıkıntı yaratır mı ileride?

CS:GO gibi bir oyunda, detaylı grafik ayarları yapılmaz. MSAA ekran kartını zorlayan en ağır ayardır. CS:GO gibi bir oyunda bu ayarı açarsan, istediğin FPS değerlerini elde edemezsin. Adamlar her türlü gözükür zaten. O ayarları dediğim gibi yaparsan istediğin FPS değerlerini ve dropları çözersin. PSU problem yapabilir. Dönüştürücü ile kullanmanı önermem.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı