GTX 1050 Ti Sabit FPS Problemi

Ozikill123

Hectopat
Daha fazla  
Yeni çıkan oyunlarda, özellikle Battlefield'da low veyahutta ultra fark etmeksizin FPS hep 60'ı gösteriyor. V-SYNC kapalı olmasına rağmen low ayarlarda 60'dan 55'e düşen FPS bile rahatsız ediyor. Bunu nasıl önleyebilirim ? Ekran kartım tam performans ile çalışmıyor mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bendede aynı sorun var msi gamingx gtx 1050ti kulanıyorum.yeni aldım 1 haftadır sıkıntı yoktu en yuksek 2k ayarlarda bile 150 fps altına düşmüyordu.Fakat bir gün bi girdim csye 1280x768 ayarlar ultra yüksekte oynarım hep . Fps 60 geçmez oldu ne oldugunu anlamadım. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi ne yapmalıyız

nvidia driverları silip yeniden yukledım. expeiansta optımum ayarlada açtım olmadı. en düşük ayarlarda açtım yine olmadı bi turlu oyun içinde gereken fps degerini alamadım en dusuk ayarlarda bazen 90 civarına çıkıp geri iniyor 60 fps altlarına bazı zamanlar 30 fps altına indigide oluyor donuyor.

i3-2120
8gb ram 1333mhz 500gb 5400rpm hdd
corsair 450 watt 80+ bronz+

Eğer monitörün 60Hz ise belki ona bağlı olarak sabit 60 FPS veriyordur. Bunu ekran kartının denetim masasından ayarlayabilirsin, mesela AMD Radeon Settings'te FPS sabitleme ayarı var. İstersende kapatabiliyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bendede aynı sorun var msi gamingx gtx 1050ti kulanıyorum.yeni aldım 1 haftadır sıkıntı yoktu en yuksek 2k ayarlarda bile 150 fps altına düşmüyordu.Fakat bir gün bi girdim csye 1280x768 ayarlar ultra yüksekte oynarım hep . Fps 60 geçmez oldu ne oldugunu anlamadım. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi ne yapmalıyız

nvidia driverları silip yeniden yukledım. expeiansta optımum ayarlada açtım olmadı. en düşük ayarlarda açtım yine olmadı bi turlu oyun içinde gereken fps degerini alamadım en dusuk ayarlarda bazen 90 civarına çıkıp geri iniyor 60 fps altlarına bazı zamanlar 30 fps altına indigide oluyor donuyor.

i3-2120
8gb ram 1333mhz 500gb 5400rpm hdd
corsair 450 watt 80+ bronz+
Düşük FPS vermesi çok normal. Çünkü işlemciniz o kartla çok iyi performans vermez. Şöyle açıklayayım. Eğer siz ayarları en düşüke çekerseniz işlemcinize düşen yük artar, kartınızın vereceği performans azalır. Bu sayede FPS düşüşü olur. Ama siz oyunu yüksek ayarlarda açarsanız yük ekran kartına binecektir ve işlemciniz rahatlayacaktır. Bu sayede FPS daha yüksek olacaktır. Oyunları mümkün olduğunca high veya ultra ayarlarda açın. Yoksa beklediğiniz perfromansı alamazsınız. İşlemciniz o kadar iyi değil. Yükü ekran kartına bindirip performansınızı arttırın. Umarım anlatabilmişimdir.

Düşük FPS vermesi çok normal. Çünkü işlemciniz o kartla çok iyi performans vermez. Şöyle açıklayayım. Eğer siz ayarları en düşüke çekerseniz işlemcinize düşen yük artar, kartınızın vereceği performans azalır. Bu sayede FPS düşüşü olur. Ama siz oyunu yüksek ayarlarda açarsanız yük ekran kartına binecektir ve işlemciniz rahatlayacaktır. Bu sayede FPS daha yüksek olacaktır. Oyunları mümkün olduğunca high veya ultra ayarlarda açın. Yoksa beklediğiniz perfromansı alamazsınız. İşlemciniz o kadar iyi değil. Yükü ekran kartına bindirip performansınızı arttırın. Umarım anlatabilmişimdir.
söylediğin gibi olabilir ama ben daha öncesinde cs goda 4:3 1024x768 çözünürlükte yapılabilecek en iyi ayarlarda buna dikey eşitleme filan dahil yani her ayar sondayken 200 fps en düşük değer olarak alıyordum.Son 3-4 gündür yukarda yazdıgım sıkıntıyı yaşamaya başladım önceden yapmadığı sıkıntıyı şuan neden yapıyor olabilir nasıl çözebilrim bu sorunu mu ?

monitor 1366x768 60hz

cs go oyun içi Imgur: The most awesome images on the Internet
csgo ayarları (varsayılanda şuan) Imgur: The most awesome images on the Internet

darboğaz demek istiyorum ama öncesinde nasıl 200 fps üstünü ultra ayarlarda verebildi.Şşırıyorum

Dosya Ekleri

• ayarlar.png
    ayarlar.png
    353,3 KB · Görüntüleme: 274
1920x1080 de ultrada dikey eşitleme kapalı en fazla 90 alıyorum bazen 30 -40 düşüyor kasmalar hissediyorum . Ben ekran kartını ilk aldıgımda 200 fps ten assagı düşmezdi bu ayarlarda bi anda oluşmaya başladı bu problem ve devam ediyor hala

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı