GTX 1050 Ti sıcaklık değerleri

Mylia

Hectopat
Selamlar. Tek fanlı bir GTX 1050 Ti sahibiyim. Bugün fark ettiğim üzere kartım boştayken 35-55 derece arasında, yükte ise 82 dereceye kadar çıkıyor. Bu normal midir? Bir de boşta bir sıkıntı yokken, herhangi bir oyun açtığımda ince bir cızlama sesi alıyorum. Yakın zamanda PSU değiştirip daha iyi bir model aldım. Acaba ondan olabilir mi, yoksa kuruntu mu yapıyorum? Şimdiden teşekkürler.

82 Derece yani normal sayılır eğer uzun zamandır kullanıyorsanız ve termal macunu hiç yenilenmediyse.

2018 yılında aldım ve hiç termal macun falan yenilemedim. Açıkçası yenilemeyi de düşünmüyorum zira internetten gördüğüm kadarıyla sorun yaşayan kullanıcılar oldukça fazla. Eğer oyunda 82 derecelerde gezinmesi bir sorun teşkil etmeyecekse bu şekilde kullanmaya devam edebilirim.

Model nedir? Sıcaklıklar 1050 Ti gibi güç tüketimi az olan bir kart için fazla. Ayrıca macun değişimi sandığınızın aksine çok kolay bir işlem.

Termal macun değişimi öneririm yoksa fazla yük binerse kart zarar görebilir.

Termal macun yenilemek aşırı basit bir işlemdir ve çok önemli bunu yapmanız 82 derece zarar vermese bile fanlar sürekli yüksek devirde çalışacağından tek fanı olan kartın çok çabuk yıpranabilir. Örneğin ben de 1050 Ti kullanıyorum çift fanlı model 1900 MHz Core overclocklu %32 fan devrinde 65 dereceyi geçmiyor.

Termal macunu degistirmenizi oneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…