GTX 1050 Ti Sıcaklık Değerleri

BreWerS

Kilopat
Acer Aspire A7 model oyuncu dizüstü bilgisayarım var. World of Tanks en yüksek grafikte oynuyorum ve oynarken bilgisayarın orta bölümün üst tarafı çok ısınmıştı. Orta bölümdeki tuşlara dokunduğumda bile sıcaklığı hissedebiliyordum. MSI Afterburner programını yükledim ve ortalama 25-30 dakika oynadım ortaya bu değerler çıktı sizce normal mi? Oturduğum yerde kalorifer de var, o çok etkiler mi?

Nvidia Experience ile çekemedim bir sorundan dolayı.

Ekran kartı sıcaklığı kabul edilebilir seviyede ancak işlemcin yanıyor resmen. İçini açıp termal macun yenilemesi ve fan temizliği deneyebilirsin. Ayrıca voltaj düşürme işlemiyle işlemci sıcaklığını hatırı sayılır ölçüde düşürebilirsin.

Yazın ekran kartı sıcaklığı da kritik seviyeye gelir şu an normal, işlemcinin sıcaklığı ise yüksek. Kaloriferin çok yakınında ise etkiler.

Ekran kartı sıcaklığı kabul edilebilir seviyede ancak işlemcin yanıyor resmen. İçini açıp termal macun yenilemesi ve fan temizliği deneyebilirsin.
Cihazı 2018'in eylül ayında almıştım sanırım o zamana kadar çok kirlenmiş midir? Birde kalorifer var bir metre uzaklıkta.
Yazın ekran kartı sıcaklığı da kritik seviyeye gelir şu an normal, işlemcinin sıcaklığı ise yüksek. Kaloriferin çok yakınında ise etkiler.
Hocam kalorifer bir metre uzaklıkta bir zararı olur mu oynamaya devam edersem?

Kalorifer konusunu bilemem. Eğer kullanılan termal macun dandikse kurumuş olabilir, yenilemekte fayda var. Çoğu laptop servisi bu işleri ücretsiz yapıyor diye biliyorum. Son olarak o sıcaklıklar işlemcine zarar verebilir. Voltaj düşürmek geçici bir çözüm olabilir.

Kardeşim en önemli şey bilgisayarın soğutması nasıl, fan'ları falan yetersiz sanırım.
Ekstra bir soğutucu alarak çözebilirsin biraz sorunu.

Dizüstü bilgisayar olduğunu düşünüyorum. Umarım adam akıllı bir masa üzerinde kullanıyorsunuzdur, yatak vb. yerine. Öyle olmasına rağmen bu haldeyse termal macun değişimi ve ek olarak soğutucu tavsiye ederim. Fanlar son ayardayken oynadığınızı düşünürsek özellikle işlemci çok fazla. Ben i5 7300hq ve GTX 1050 içeren bir cihaz kullanıyorum. Fanlar sondayken Witcher 3 oyununda 70-75 derece arası sıcaklık görüyordum. Arada 80'e yaklaşıyordu. Arka ayakları 1,5 cm yükseltecek bir metal koydum masaya. Değerler 3-5 derece azaldı. Düzgün bir soğutucu ile daha fazla olacaktır.

Hocam dizüstü kullanıyorum ve laptop'u laptop kadar küçük bir masada kullanıyorum. Masanın her köşesi ise yukarıya doğru hafif çıkıntılı ve laptop arasında çok az mesafe var. Ondan dolayı olabilir mi?
Kardeşim en önemli şey bilgisayarın soğutması nasıl, fan'ları falan yetersiz sanırım.
Ekstra bir soğutucu alarak çözebilirsin biraz sorunu.
Laptop yeni sayılır daha sessiz çalışıyor bir metre sol tarafta kalorifer var ve masanın köşeleri biraz çıkıntılı ondan dolayı sıcaklık artıyor sanırım.

Son düzenleme:
Laptop yeni sayılır daha sessiz çalışıyor bir metre sol tarafta kalorifer var ve masanın köşeleri biraz çıkıntılı ondan dolayı sıcaklık artıyor sanırım.
Altına soğutucu almalısın 90 derece fazla.
Cihazın hava almıyor masandan dolayı, farklı bir masada kullanıp bide öyle gözlemle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…